Raspad HSS-a ! Lenart teško optužio Beljaka: Krešo Beljak je na stranački račun kupio BMW peticu što nikada nijedan predsjednik stranke nije vozio…”, nabrajao je Lenart Beljakove grijehe.

Raspad HSS-a ! Lenart teško optužio Beljaka: Krešo Beljak je na stranački račun kupio BMW peticu što nikada nijedan predsjednik stranke nije vozio…”, nabrajao je Lenart Beljakove grijehe.

Još dva dana i ovaj saziv Sabora odlazi u prošlost. Na Markovu trgu živahno, pregovara se i razgovara. Bildaju se politički mišići. Svi su, barem javno, uvjereni za izvrsne rezultate na izborima.

Ipak, malo je tko očekivao bratoubilački rat u jednoj stranci i to u samom fotofinišu ovog zasjedanja. Željko Lenart odlučio je napustiti HSS. Kaže zbog samovolje Kreše Beljaka. Pale su teške optužbe, spominjali se mercedesi i opijati, uglavnom – izvuklo se prljavo rublje. Predsjednik HSS-a uvjeren je da je na djelu pokušaj uništavanja stranke uoči izbora i za to optužio Domovinski pokret i HDZ.

Željko Lenart u Saboru se pojavio u društvu svojih stranačkih istomišljenika. A svi oni misle da Beljak mora otići.

“Da UDBA nije ubila dovoljno Hrvata, kritiziranje Thompsona na dočeku Vatrenih, vrijeđanje kolega zastupnika iz svih klubova, javno hvaljenje da konzumira narkotike… Krešo Beljak je na stranački račun kupio BMW peticu što nikada nijedan predsjednik stranke nije vozio…”, nabrajao je Lenart Beljakove grijehe.

Sve je to iz prvog reda slušao i sam Beljak. Pa tako i optužbe da odluke donosi sam, bez stranačkih tijela, da godinama sustavno uništava HSS.

“Ovo je koordinirana akcija HDZ-a i Domovinskog pokreta koja HSS-u naravno neće napraviti nikakvu štetu. Tko, zbog čega, kada, znat će se vrlo brzo kada se budu sastavljale liste”, uvjeren je Beljak.

U Domovinskom pokretu na optužbe odgovaraju protupitanjem. “Zašto bismo se uopće bavili irelevantnom strankom. Domovinski pokret ima puno važnijeg posla”, branio se Stjepo Bartulica.

Beljak je krenuo sa Socijaldemokratima, završio sa SDP-om:

Stigla su i istraživanja koja bi pregovore i dogovore trebala olakšati kada se zna kako tko stoji na terenu.

“Moj osobni rejting i rezultat kakav ni sama nisam očekivala i to je sve što ću unijeti u svoju kampanju”, rekla je Dalija Orešković.

Za Most kampanja bi trebala biti šetnja kroz park. Idući tjedan službeno će predstaviti kandidate. “Izaći će Most i Suverenisti onako kako smo se bili dogovorili i sklopili koaliciju još prošle godine. Na takav način ćemo i izaći. Mi smo pokazali svoju uključivost”, kaže Božo Petrov.

I šou može početi. Samo još dva dana u istom društvu i istom sastavu., piše N1