Pijani sjeli na traktor nakon cjelodnevnog ‘natakanja’. Nisu daleko stigli

Pijani sjeli na traktor nakon cjelodnevnog ‘natakanja’. Nisu daleko stigli

Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom


Mortus pijani Luka i Vlado sjeli su na traktor nakon cjelodnevnog ‘natakanja’. Nisu daleko stigli.

Kako se navodi u presudi, sve se dogodilo lani u srpnju nešto prije 16 sati u mjestu Dolina u općini Vrbje kod Nove Gradiške. Luka je upravljao traktorom bez kabine i s košarom pod utjecajem alkohola od 2,5 promila, a Vlado je sjedio kraj njega s 2,2 promila.

“Zbog vožnje pod utjecajem alkohola Luka je u jednom trenutku prešao na lijevu prometnu traku, a nakon toga i na travnatu površinu, nakon čega je traktorom sletio u odvodni kanal, gdje je došlo do prevrtanja traktora na desnu bočnu stranu”, stoji u presudi.

Luka je u nesreći zadobio prijelom palčane kosti, a Vlado je lakše ozlijeđen. Luka nije imao vozačku te nije smio prevoziti Vladu jer je traktor, inače u vlasništvu Vlade, registriran za samo jedno mjesto za sjedenje.

Sreća u nesreći – nakon obrade u novogradiškoj bolnici odmah su pušteni kući. No, Luku je zato sreća napustila na suđenju na kojem se nije htio pojaviti.

Ovih je dana proglašen krivim i osuđen na čak 3000 eura kazne plus oko 170 eura troškova prekršajnog postupka. Dobio je i šestomjesečnu zabranu upravljanja traktorom. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

“Pri odmjeravanju vrste i mjere kazne, uzete su u obzir sve okolnosti, a osobito stupanj krivnje vozača, težina prekršaja, njegovo ponašanje nakon počinjenih prekršaja, te okolnost da dosad nije osuđivan za djela koja mu se stavljaju na teret”, zaključio je prekršajni sudac, piše Danica.