Pogledajte kako je Plenković podilazio Ursuli: ‘Ti si nam pružila odgovor na velik problem’

Pogledajte kako je Plenković podilazio Ursuli: ‘Ti si nam pružila odgovor na velik problem’


‘Ti si nam pružila odgovor na velik problem. Kada je bila riječ o solidarnosti i nabavci cjepiva, hvala na tom liderstvu’

Premijer Andrej Plenković zahvalio je poimence čelnicima na EPP-u u Bukureštu i vatreno krenuo s govorom:

“Hvala u ime HDZ-a za fantastično organiziran Kongres koji će nas uvesti u kampanju za europske izbore u lipnju, obitelj EPP-a pokazala je od vremena osnutka EU da zna kako pokazati liderstvo”, rekao je i obratio se Ursuli von der Leyen:

“Ti si nam pružila odgovor na velik problem. Kada je bila riječ o solidarnosti i nabavci cjepiva, hvala na tom liderstvu. Sa stajališta najnovije države članice, u ime Hrvatske svjedočim da je Komisija na čelu s Ursulom pružila pomoć kada nam je bila potrebna, kada je Zagreb pogodio snažan potres te još jedan pogodio Petrinju i Sisak, Ursula i Komisija pružili su nam brzu podršku i sredstva iz Fonda za solidarnost”, rekao je i osvrnuo se na rusku agresiju te kako je promijenila naš pogled na sigurnost, piše Danas.hr.

Plenković računa na pobjedu
“Poručujem da ćemo ih nastaviti podupirati politički, ekonomski i u vojnom smislu, Hrvatska je to činila i nastavit će sve dok Ukrajina ne pobjedi”, kaže premijer. Podsjetio je da će Hrvatska prije europskih izbora održati parlamentarne izbore.

“Treći put tražimo građane da obnove povjerenje u naš program. Mogu vam jamčiti da ćemo se vidjeti na idućem Kongresu tijekom trećeg mandata moje Vlade”, rekao je samouvjereno Plenković koji očito računa na izbornu pobjedu.