Otkriveni detalji stravične prometne nesreće na autocesti: Teretno vozilo udarilo u osobni automobil, poginulo dvoje starijih ljudi

Otkriveni detalji stravične prometne nesreće na autocesti: Teretno vozilo udarilo u osobni automobil, poginulo dvoje starijih ljudi

Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom


U četvrtak oko 7:15 na autocesti A3 jug između Novske i Okučana dogodila se teška prometna nesreća u kojoj su sudjelovali teretno i osobno vozilo. Dvije su osobe smrtno stradale.

Zbog očevida je bio zatvoren dio autoceste te se promet preusmjeravo na obilazne pravce, a oko 11:30 u promet je pušten jedan kolnički trak, izvijestio je HAK.

Očevidom je rukovodilo Županijsko državno odvjetništvo u Sisku. Po završetku očevida, Marijana Matijević Pišonić pojasnila je kako je došlo do prometne nesreće:

“Vozač teretnog vozila zagrebačkih registarskih oznaka upravljao je autocestom u smjeru Lipovca te je došlo do naleta na osobno vozilo njemačkih registarskih oznaka, u kojoj su se nalazile dvije osobe, hrvatski državljani, starije životne dobi, koji su uslijed naleta smrtno stradali. Provest će se kriminalističko istraživanje u kojem će se utvrditi sve okolnosti te će se u daljem istraživanju utvrditi i brzina oba vozila koja su sudjelovala u nesreći”, kazala je Matijević Pišonić. Tijela preminulih prevezena su na obdukciju, piše dnevnik.hr.