Sirijac (18) autom bježao policiji u Zagrebu. Probio rampu i uletio u sportski centar

Sirijac (18) autom bježao policiji u Zagrebu. Probio rampu i uletio u sportski centar

Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom

OPĆINSKO kazneno državno odvjetništvo u Zagrebu ispitalo je u subotu 18-godišnjeg Sirijca osumnjičenog za počinjenje kaznenih djela obijesne vožnje u cestovnom prometu i prisile prema službenoj osobi. Doneseno je rješenje o provođenju istrage.

Sumnja se da je 18-godišnjak kaznena djela počinio u petak oko 3 sata u Zagrebu. Kako bi onemogućio policijske službenike u obavljanju službene radnje, oglušio se na zapovijed policijskih službenika i vozilom im bježao.

Nije zaustavio vozilo na svjetlosne i zvučne signale policajaca. Upravljao je gradskim ulicama prevelikom brzinom i prolazio kroz crvena svjetla na semaforima, čime je ugrozio druge sudionike u prometu i policijske službenike koji su ga pratili.

Određen mu je istražni zatvor

Nije postupio ni po zapovijedi policajca koji je stupio na kolnik i položajem tijela mu naredio da zaustavi vozilo. 18-godišnjak se nastavio kretati prema policajcu pa se policajac morao izmaknuti kako bi izbjegao nalet vozila. 

Nastavio je vožnju i uslijed neprilagođene brzine u naglom skretanju vozilom udario u uzdignuti rubnjak ceste te oštetio svoje vozilo kojim je potom prošao kroz rampu i ušao u prostor sportsko-rekreativnog centra. Tamo su ga policijski službenici uhitili. 

Sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega koji je sudac istrage prihvatio i odredio po predloženoj osnovi., doznaje index.hr