Poznata poduzetnica vozila pijana. Sutkinja joj izrekla smiješnu kaznu

Poznata poduzetnica vozila pijana. Sutkinja joj izrekla smiješnu kaznu

Poznata poduzetnica (37) zatečena je kako u noći svojim mercedesom upravlja pod utjecajem alkohola. Dobila je smiješnu kaznu.

Prema ovotjednoj presudi, sve se dogodilo lani u srpnju nešto iza ponoći u Ulici Frana Kurelca u Varaždinu. Na sudu kažu kako je “upravljala osobnim automobilom mercedes, varaždinske registarske oznake, iako je u organizmu imala alkohola u koncentraciji od 1,18 g/kg“.

Za takav je prekršaj predviđena kazna od 660 do 1990 eura, ali sutkinja ju je zbog brojnih olakotnih okolnosti kaznila s 390 eura, što je osjetno ispod zakonskog minimuma. Policija je tražila dvomjesečnu zabranu upravljanja, ali i to je odbijeno.

Poduzetnica, inače 50-postotna vlasnica varaždinske tvrtke koja je predlani ostvarila blizu milijun eura prihoda i 156.000 eura neto dobiti, na sudu se žalila kako bi zabrana upravljanja imala pogubne posljedice za tvrtku jer ne bi mogla obavljati terenske poslove.

Visokom novčanom kaznom pak, rekla je sutkinji, narušila bi se njezina financijska situacija i uzorkovala nenadoknadiva šteta njoj i obitelji. Osim toga, zaključuje, svaki mjesec otplaćuje kredit u iznosu 227 eura.

Sutkinja joj je kao “olakotno uzela priznanje prekršaja te izraženo žaljenje, a kao otegotno dosadašnju prekršajnu kažnjavnost”.

“Sud joj izriče ublaženu novčanu kaznu smatrajući da će se i tako ostvariti svrha kažnjavanja, imajući u vidu da vozačica do sada nije kažnjavana zbog istog prekršaja”, navodi se u presudi koja je odmah postala pravomoćna., doznaje danica