Petra iz ‘Braka na prvu’ oplela po roditeljima: ‘Vi ćete meni ‘glupa plastična koza?’

Petra iz ‘Braka na prvu’ oplela po roditeljima: ‘Vi ćete meni ‘glupa plastična koza?’

Odmah nakon objave uslijedili su komentari u kojima pratitelji podržavaju Petru i njezin stav

Liječnica i bivša kandidatkinja RTL-ova showa ”Brak na prvu” Petra Meštrić javila se na društvenim mrežama gdje se osvrnula na verbalno nasilje na Internetu. U objavi je podijelila neke od komentara koje i sama dobiva i navela primjere verbalnog nasilja s kojim se ona susreće.

“Današnju objavu posvećujem roditeljima. Svima vama dragi roditelji koji svoju djecu puštate bez nadzora na internetu. Pa ista ta djeca vrijeđaju i zlostavljaju ljude koji im možda mogu i biti roditelji po godinama”, počela je Petra objavu pa objasnila da je ponašanje nešto što se uči kod kuće.

“Kažu da se ponašanje nosi od kuće, pa jeste li razmislili o tome kako svojim primjerom utječete na svoju djecu? ‘Glupa plastična koza‘ komentira jedna vrla majka s troje djece na profilnoj slici. Baš me zanima kakav su primjer mogla dobiti ta ista djeca”, napisala je još i istaknula da se lako zaboravlja na nasilje koje se nanosi drugima.

“A kad se vas i vaše dijete maltretira okrenuli bi nebo i zemlju, a ni ne sjetite se da ste možda i vi to isto radili. Nasilja ima mnogo i vrlo često je verbalno još gore od onog fizičkog. Pa komentari, vrijeđanja pod krinkom iskrenosti i direktnosti. Biti prozvan komentirati tuđe izbore sa epitetima ‘jadan, ograničen‘, a istovremeno nigdje ne piše da je tvoje razmišljanje ultimativno pravo, ispravno i jedina istina. Pitam se gdje je nestalo poštovanje, dobar odgoj i empatija”, zaključila je svoju objavu.

FOTO: INSTAGRAM