HDZ za parlamentarne izbore najavio točkastu koaliciju, Medved otkrio s kim HDZ sigurno neće razgovarati

HDZ za parlamentarne izbore najavio točkastu koaliciju, Medved otkrio s kim HDZ sigurno neće razgovarati

Premijer Plenković najavio je da je HZD spreman za izbore te da će na njih izaći s konceptom točkaste koalicije. S kim to i gdje HDZ ide na parlamentarne izbore u koaliciji, novinarka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić otkriva u razgovoru s Tomom Medvedom.

HDZ u Karlovcu slavi obljetnicu osnutka, ali se i priprema za superizbornu godinu. Prije nego što je krenuo u Karlovac, premijer Andrej Plenković je najavio kako će Sabor raspustiti najkasnije do 22. ožujka. Tom prilikom istaknuo je i da je HDZ-u ambicija ponoviti rezultat s prethodnih izbora, a povjerenje građana tražit će na temelju postignuća u posljednja dva mandata.

Reporterka Dnevnika Nove TV Ivana Kopčić objasnila je da su točkaste koalicije, pojam koji je spomenuo Plenković u najavi raspuštanja Sabora, one koje podrazumijevaju koaliranje samo u nekim izbornim jedinicama, a ne u potpunosti.

Ivana Kopčić razgovarala je s ministrom branitelja Tomom Medvedom i nositeljem liste u sedmoj izbornoj jedinici.

“U pogledu lista i koalicije, u pojedinim županijama imat ćemo na listama naše pouzdane partnere s kojima smo i do sada surađivali. Na listama će biti ljudi koji su cijelo ovo vrijeme bili s HDZ-om u svim zahtjevnim i složenim procesima s kojima smo se suočavali. Oni koji vrijeđaju HDZ zasigurno neće biti ti s kojima ćemo razgovarati”, rekao je Medved i tako odgovorio na pitanje novinarke hoće li biti mjesta za suradnju s Mostom ili Domovinskim pokretom.

“U stranci nema nezadovoljnih. Mi smo danas donijeli jednoglasno sve odluke. Sedma izborna jedinica je za razliku od one ranije nešto složenija u svjetlu većeg prostora, ali siguran sam da će nam narod ponovno obnoviti povjerenje da i nadalje vodimo ovu zemlju”, izjavio je Medved.,