Mlinarić: Pozivam Beroša i Plenkovića da kažu javnosti koliko je propalo cjepiva za Covid i koliko ćemo još dugo primati pošiljke od farmaceutskih kompanija

Mlinarić: Pozivam Beroša i Plenkovića da kažu javnosti koliko je propalo cjepiva za Covid i koliko ćemo još dugo primati pošiljke od farmaceutskih kompanija

Zastupnik Domovinskog pokreta oglasio se na društvenim mrežama

Stipo Mlinarić, zastupnik Domovinskog pokreta, pozvao je na društvenim mrežama Vilija Beroša Andreja Plenkovića da ‘kažu javnosti koliko je propalo cjepiva za covid i koliko ćemo još dugo primati pošiljke od farmaceutskih kompanija’.

‘Ministar zdravstva Vili Beroš obilazi ovih dana Hrvatsku uzduž i poprijeko. Hvali se skorom uspostavom helikopterske hitne medicinske pomoći. Ovom prilikom u Splitu je otvorio obnovljeni heliodrom KBC-a Split. Ministar se pohvalio radovima na heliodromu vrijednim 855 tisuća eura.

Međutim, ono o čemu ministar ne govori je nedostatak zdravstvenog osoblja u KBC-u Split. Nedostatak osoblja i preopterećenost zaposlenika poprimili su akutne razmjere. Nedostatak osoblja manifestira se i na liste čekanja za pregled, a sve zajedno prijeti potpunim kolapsom sustava. Dugogodišnje zanemarivanje sustava dolazi na naplatu, a posebno se očituje u nedostatku osoblja.

Ono na čemu ministar Beroš nije štedio su milijuni doza cjepiva za Covid 19. Prema podacima koje je objavio Politico, naše ministarstvo i Vlada zaobilaze ovu temu u širokom luku. U Hrvatskoj je propalo preko 2,2 milijuna doza cjepiva protiv Covida 19! U Rumunjskoj je svojevremeno pokrenuta istraga protiv ministra zdravstva i premijera zbog prekomjerne nabave cjepiva za Covid 19 koje je potom propalo. U Hrvatskoj su bačeni milijuni eura proračunskog novca i za to do danas nitko nije odgovarao. Koliko se samo heliodroma i bolnica moglo obnoviti novcima koji su utrošeni na cjepivo koje je završilo u smeću? 

Ovom prilikom pozivam ministra Beroša i premijera Plenkovića da javnosti kažu koliko je novca utrošeno na nabavu cjepiva koje je potom propalo te je li Hrvatska potpisala ugovore s velikim proizvođačima cjepiva prema kojima će, kao i niz drugih članica EU, još godinama biti obvezna primati cjepiva protiv Covida 19?’, napisao je na Facebooku.