Direktor glumio velikog baju: Iz tvrtke ”izvukao” 365 tisuća eura putem fiktivne kupovine vozila

Direktor glumio velikog baju: Iz tvrtke ”izvukao” 365 tisuća eura putem fiktivne kupovine vozila

Muškarac (30) optužen je od strane Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru zbog počinjenog kaznenog djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Kako se navodi u optužnici, okrivljenog 30-godišnjaka se tereti da je od 14. kolovoza 2020. do 29. prosinca 2022. godine, kao direktor tvrtke u mjestu pored Slatine, postupio u namjeri da si pribavi znatnu nepripadnu materijalnu korist na štetu tog trgovačkog društva. 

Konkretno, na teret mu se stavlja da je u više navrata s računa trgovačkog društva obavio uplate na svoj transakcijski račun s naznakom ”radi kupnje vozila” u ukupnom iznosu od 398.301,14 eura, s time da je za kupnju 11 vozila stvarno potrošio iznos od 13.803,18 eura. 

– Navedena vozila je potom prodao tom trgovačkom društvu za znatno uvećane iznose, odnosno za iznos od 176.521,34 eura, dok je razliku u cijeni te preostali neutrošeni iznos novca uplaćen na njegov račun na ime kupnje vozila (iznos od 365.225,88 eura) zadržao za sebe. Okrivljenika se tereti da si je na opisani način pribavio nepripadnu materijalnu korist i oštetio trgovačko društvo za navedeni iznos – stoji u optužnici. 

Suđenje mu tek treba početi, a dokaže li mu se krivnja, prijeti mu od šest mjeseci do 5 godina zatvora., piše bjelovar.live