VIDEO Žestoka rasprava Jandrokovića i Peović: Tko je kvisling a tko nacionalna izdajica; Umiješao se i Beljak

VIDEO Žestoka rasprava Jandrokovića i Peović: Tko je kvisling a tko nacionalna izdajica; Umiješao se i Beljak


Hrvatski sabor u srijedu je, većinom glasova, odbio SDP-ov, odnosno oporbeni prijedlog da se raspusti i da se odmah raspišu izbori za novi, 11. saborski saziv.

Prije samog glasanja stanku je tražio zastupnik Grmoja koji je istaknuo da je HDZ doveo Republiku Hrvatsku pred zid jer su obezvrijedili sve hrvatske institucije i iz tog razloga je svaki dan s Vladom Republike Hrvatske izgubljeni dan. Zastupnik Grmoja je također istaknuo da korupcija ubija sve vrijedno, a to je da se tjeraju hrvatski građani van naših granica kako bi imali bolji životni standard.

“Plenković se brine samo za vlastitu kožu.” – dodao je zastupnik Grmoja. Govor zastupnika Grmoje izazvao je niz povreda Poslovnika za koje je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković dijelio opomene jer su zastupnici koristili Institut povrede poslovnika za replike i međusobno prepucavanje što je protivno Poslovniku Hrvatskog sabora.

Zatim je stanku tražio zastupnik Pavliček koji je istaknuo da članovi HDZ-a nisu slobodni ljudi u političkom smislu jer dobar dio članova se dan danas ne miri da je HDZ u koaliciji s manjincima koji danas tvrde da je Oluja bila etničko čišćenje. Govor zastupnika Pavličeka je također izazvao niz povreda Poslovnika.

Nakon prepucavanja prijedlog za raspuštanjem Hrvatskog sabora je odbijen sa 78 glasova protiv raspuštanja i 59 za raspuštanje.

Nakon glasanja, stanku je tražio i zastupnik Grbin koji je istaknuo da je HDZ pretvorio Republiku Hrvatsku u stečaj jedne države zbog nefunkcioniranja Vlade Republike Hrvatske jer se DORH-u daju jasne upute od stane premijera Plenkovića kako treba postupati da bi zaštitio njegove najbliže suradnike.

Govor zastupnika Grbina je također izazvao niz povreda Poslovnika preko kojih su se zastupnici svađali i prepucavali tko je kriv za ovakvo stanje u Republici Hrvatskoj, dok je predsjednik Hrvatskog sabora dijelio opomene jer su zastupnici ponovno koristili Institut povrede poslovnika za replike što je protivno Poslovniku Hrvatskog sabora, pišu na Youtube kanalu Ivan Pernar TV.

Uslijedila je žestoka rasprava.

Katarina Peović HDZ-ovce je nazvala kvislinzima na što joj je odgovorio predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

“Zazivate političko nasilje, kvislinzi su izdali svoju državu, prestanite to činiti. Vi ste nacionalna izdajica, vi ste, prestanite koristiti taj izraz”, rekao joj je.

“Govorite da je kvisling netko tko nije ni bio na vlasti. To je Plenković, koji odrađuje posao za strane sile. Mi koji nikad nismo bili na vlasti, ne možemo biti kvislinzi, ništa ne možemo biti”, rekao je potom Krešo Beljak, a odgovorio mu je Jandroković: “Baš to, vi ste ništa, dobivate opomenu.”
Ponovno se za riječ javila Peović.
“Koristit ću izraz kvislinzi, predali ste Inu Molu, izdali ste radnike, opljačkali ste Hrvatsku, imamo pravo reći da ste kvislinzi”, uzvratila je Peović pa dobila treću opomenu, javlja N1.
Nastavilo se u mirnijem tonu, oporba je izišla.