Splićani prosvjedovali zbog ubojstva Luke (22): “Vidjela sam ga u petak. Poslije je mučki ubijen”

Splićani prosvjedovali zbog ubojstva Luke (22): “Vidjela sam ga u petak. Poslije je mučki ubijen”

Pred Županijskim sudom u Splitu od 16 sati održava se mirni prosvjed zbog ubojstva 22-godišnjeg Luke Bančića, koji je ubijen u Splitu u noći s petka na subotu.

Prosvjed nosi naziv “Danas Luka, sutra Ja”, a na društvenim mrežama je objavljen plakat na kojem piše: “Tko je iduća žrtva pravosudnog sustava?”.

“Pozivam sve ljude da se danas pojave na prosvjedu, ne želim da se ikome više dogodi ovako nešto. Ne želim da ijedan roditelj više ovako pati, osjeti bol i tugu, a da se zločincu ne izreče adekvatna kazna”, poručio je ranije Toni Bančić, otac ubijenog mladića., piše N1

“Zahvaljujem svim ljudima na podršci. Pomogli su mi da krenem dalje. Sva snaga i sve poruke gurnuli su mene i suprugu da ostanemo jaki i čvrsti te da se izborimo za sve što slijedi”, zaključio je.

Poruke s prosvjeda

Građani su se okupili u velikom broju, a nadaju se da će se njihova poruka daleko čuti i da će se zakon mijenjati kako bi se počinitelj adekvatno kaznio. Podsjetimo, počinitelju je određen jednomjesečni istražni zatvor, a za sada ga se tereti za obično ubojstvo za što bi mogao dobiti od pet do 20 godina zatvorske kazne.

Građani s kojima je razgovarala naša reporterka Vesela Šegvić navode da su se okupili za promjenu zakona i kako bi pružili podršku obitelji.

“Danas smo ovdje da se ovakve stvari više nikad ne ponove, ne samo u našem gradu nego u cijeloj državi. Ugašen je jedan mladi život, uništena je jedna obitelj, a tko će odgovarati i na koji način, treba pitati nadležne. Želimo da se naš glas čuje”, kazala je jedna Splićanka.

“Znala sam Luku i znam njegovu obitelj, tatu koji je bio branitelj… O Luki sve najbolje. Igrom slučaja u petak smo se vidjeli. Poslije toga je mučki ubijen. Moramo to početi gledati drugačijim očima, bojimo se”, dodala je druga.

Nešto prije 17 sati prosvjed je završen.