Rekonstruirano kako je uhićeni par skrivao tijelo imućnog Dubrovčanina: Ključni tragovi nađeni su kraj jezera

Rekonstruirano kako je uhićeni par skrivao tijelo imućnog Dubrovčanina: Ključni tragovi nađeni su kraj jezera

Istražitelji su rekonstruirali kako su 61-godišnja dizajnerica iz Samobora i njezin bivši suprug (57) skrivali ubojstvo 58-godišnjek Tonyja Gerarda, imućnog Dubrovčanina čije su nekretnine preprodali.

Prije nego što je dvojac uhićen utvrđeno je da je 57-godišnjak ostatke Gerardovog tijela pokušao zakopati kraj jezera Orešje u Svetoj Nedelji. Upravo u Svetoj Nedelji nalazio se i stan kojeg su bivši supružnici unajmili, što je također bio jedan od tragova istražiteljima.

Prema za sada prikupljenim informacijama 57-godišnjak je 23. veljače ove godine dio posmrtnih ostataka žrtve automobilom dovezao u šumski predio na jezeru Orešje te ih ubacio u rupu u zemlji koju je prije toga tamo iskopao. Osim toga, sumnja se i da je zatim na više različitih lokacija u Zagrebačkoj županiji, odbacio rukavice i torbu koje je koristio, kao i odjeću u koju je bio odjeven.

“Pronađeni dijelovi ljudskog tijela prevezeni su na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku te je naloženo provođenje daljnjih vještačenja”, priopćeno je.

Prodali mu nekretnine

Od ranije je poznato da istražitelji sumnjaju da su dizajnerica i njezin bivši muž između 22. veljače i 12. ožujka 2022., doveli Gerarda u unajmljeni stan u Svetoj Nedjelji i tamo ga ubili. Još nije utvrđeno na koji način su to učinili, no vjeruje se da je motiv bilo prikrivanje prodaje njegove nekretnine u Dubrovniku. Na prodaji su, navodi tužiteljstvo, zaradili 400.000 eura koje su međusobno podijelili. Način na koji je ubojstvo počinjeno trebalo bi utvrditi vještačenje.

Sve je krenulo još u prosincu 2021. kada je 61-godišnjakinja, sumnja se, krivotvorila isprave na temelju kojih je u siječnju i veljači 2022., kao Gerardova punomoćnica prodala njegov poslovni prostor u Dubrovniku. Na teret im je prijavom zato stavljeno da su Gerarda ubili iz koristoljublja, ali i da prikriju drugo kazneno djelo, odnosno nezakonitu prodaju njegovih nekretnina. Za to im prijeti kazna dugotrajnog zatvora., piše N1