Načelnik Murtera proslavljen po bordelu dobio kaznu 1.600 eura

Načelnik Murtera proslavljen po bordelu dobio kaznu 1.600 eura

Zbog plaćanja računa u bordelu službenom općinskom karticom načelnik Murtera Toni Turčinov već je zaradio nadimak Toni Bordelo. Uskok je prije dva mjeseca podignuo i optužnicu u kojoj ga se tereti da je gotovo 21.000 eura općinskog novca potrošio u privatne svrhe.

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa upravo ga je kaznilo s 1600 eura. Utvrdili su da je zlorabio svoja prava kao dužnosnik tražeći da mu se ubrza izdavanje građevinske dozvole za rekonstrukciju njegove nekretnine na Murteru, pišu 24 sata.

I građevinsku dozvolu i njezinu izmjenu, koja je lani odobrena, izdaje nadležni ured Šibensko-kninske županije, koju vodi Marko Jelić, kojemu je Turčinov bio na njegovoj nezavisnoj listi na prošlim izborima.

Turčinov je rekao da se ne radi ni o kakvoj zlouporabi položaja i ovlasti. Navodi da se nalazi u situaciji da je kao fizička osoba, vlasnik OPG-a, dobio priliku iskoristiti bespovratna sredstva europskih fondova te da je zbog rokova i zaključenog ugovora o financiranju bilo upitno hoće li na vrijeme ispuniti svoje obveze ili će morati vratiti novac.

Turčinov dvije godine nije ažurirao u imovinsku karticu. U njoj još stoji da je vlasnik pola kuće od 100 kvadrata vrijedne tek 100.000 kuna. Kuća na kojoj je registriran i njegov OPG u međuvremenu je postala vila na kat. Prema zemljišnim knjigama, Turčinov nije vlasnik pola nekretnine, nego cijele. Dobio je od roditelja i drugu polovicu, a nova vila je etažirana. Prema zemljišnoj knjizi, vila, odnosno službeno ‘zgrada mješovite namjene’, prostire se na 203 četvorna metra umjesto ranije kuće na 138 kvadrata. Turčinov je službeno vlasnik obje etaže u zgradi. Radi se o stanu površine 76,3 kvadrata i o stanu na katu neto površine 111 četvornih metara. Ima i dvorište površine veće od 700 četvornih metara.

Na zgradi je upisana i hipoteka za kredit od 100.000 eura iz 2021. godine. Turčinov je lani bio upetljan i u aferu s bespravnim kampom Zorana Pripuza na Murteru. Pokazalo se da je dao suglasnost za njega iako se uopće ne nalazi u zoni za kampove niti je išta bilo sagrađeno. U tom slučaju načelnik ipak nije osumnjičenik, nego tek svjedok državnog odvjetništva.