Tisuće na pokopu Vukovarskog heroja Ive Leutara…

Tisuće na pokopu Vukovarskog heroja Ive Leutara…

Dana 26. veljače 2024. godine, u Vukovaru, na Novom groblju Dubrava, pokopan je legendarni hrvatski branitelj Ivica Leutar – Iva

Nakon što su se od njega prethodnih dana transparentima oprostile brojne navijačke skupine, u ponedjeljak su ga tisuće građana, suboraca, Vukovaraca, ali i brojnih prijatelja iz cijele Domovine i šire, ispratile na posljednji počinak.

Uz Najbolje hrvatske tamburaše, oprostili smo se od supruga i oca, hrvatskog branitelja, heroja Domovinskog rata, Žutog mrava, rokera, bikera i pjesnika. Počivaj u miru Iva, nećemo te zaboraviti.

Ivica Leutar preminuo je 23. veljače 2024. godine, a bio je pripadnik legendarnih Žutih mrava i Pustinjskih štakora s Trpinjske ceste. “Bio sam dragovoljac i htio sam ići braniti Vukovar”, rekao je svojevremeno.

Nećemo te zaboraviti

U Vukovar je iz Vinkovaca došao početkom srpnja. “Dečke kojima sam se pridružio nisam poznavao. Upoznao sam ih prvo preko nadimaka. Doviknuo sam im: ‘Di ste, žuti mravi!’, a oni nama ‘A što vi izvirujete iz podruma kao štakori, i to oni pustinjski”, ispričao je.

Tako su nastali legendarni Žuti mravi i Pustinjski štakori. Blago Zadro ga je poslao u Zagreb gdje je dobio uniformu, a tada je izradio slike s 10-ak filmova na kojima su bili svi njegovi suborci iz Vukovara.

Njegovi prijatelji nisu mogli sakriti tugu njegovim odlaskom koji je pogodio cijelu Hrvatsku. Bio je istinski domoljub, Hrvat, vjernik i veliki navijač Cibalije iz Vinkovaca. Počivaj u miru Iva, nećemo te zaboraviti., piše Tanje Belobrajdić/direktno.hr