Pavle osuđen jer je ispuštao neartikulirane glasove. Policajac: ‘Nisam razumio ni riječ’

Pavle osuđen jer je ispuštao neartikulirane glasove. Policajac: ‘Nisam razumio ni riječ’

Pavle (21) proglašen je krivim i osuđen jer je u 1.30 iza ponoći na Jelačić placu u Zagrebu ispuštao “neartikulirane glasove“.

U bizarnoj presudi navodi se kako je mladić u rujnu iza ponoći “remetio javni red i mir na način da je u Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića bb, galamio i ispuštao neartikulirane glasove, a koji su se s obzirom na doba noći čuli na većoj udaljenosti”.

Pavle je u svojoj obrani upozorio kako mu je policajac, ako je već htio intervenirati zbog neartikuliranih glasova, mogao ponuditi alkotest ili test na droge, što nije učinio. Kad već to nije učinio, mogao ga je pitati je li mu dobro i posumnjati da mu je zdravstveno stanje loše.

Kazna 40 eura

“Neartikulirani glasovi ne mogu biti remećenje javnog reda i mira. Pa, to se nije moglo čuti dalje od pet metara od mene, što mogu potvrditi i Dea i Eva koje se bile sa mnom u društvu”, branio se Pavle.

Policajac Vanja pak na sudu je svjedočio kako je te noći na Jelačić placu “uočio mladića koji je ispuštao neartikulirane glasove, odnosno vikao je, ali nisam razumio riječi, bio sam udaljen nekih 20 metara”.

“Radilo se o neartikuliranim glasovima, točnije ispuštao je razne zvukove koji nisu bili razumljivi. Bio sam tog časa sam, a kasnije su došli i drugi. Kolega Mate je pregledao mladića kako bi utvrdio ima li predmete pogodne za napad ili drogu. Ništa nije pronađeno”, kaže policajac Vanja.

Sutkinja je prihvatila policajčev iskaz te mladića osudila za remećenje javnog reda i mira ispuštanjem “neartikuliranih glasova”. Mora platiti 40 eura kazne. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti., piše danica.hr