Sukob na ljevici: Možemo SDP-u želi oteti popularnu zastupnicu

Sukob na ljevici: Možemo SDP-u želi oteti popularnu zastupnicu

Kada se već činilo da su razgovori između SDP-a i Dalije Orešković gotovo zaključeni i da će jedna od najagilnijih saborskih zastupnica prihvatiti ponudu da na izbore izađe na SDP-ovoj listi u jednoj od zagrebačkih izbornih jedinica (najvjerojatnije u I.), u priču su se uključili SDP-ovi politički konkurenti iz platforme Možemo!.

U želji da SDP-u “preotmu” vrijednu zastupnicu, ekipa iz Možemo! je Daliji Orešković ponudila prvo mjesto na njihovoj listi u III. izbornoj jedinici (Zagorje, Međimurje i Varaždinska županija). Razbjesnilo je to neke u SDP-u, a sama Dalija Orešković kaže da još nije donijela odluku, piše Jutarnji list.

“Važno je samo da nakon zatvaranja birališta imamo dovoljno glasova kako bismo porazili HDZ. Jer ta je stranka na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem postala iznimno opasna. Vidimo sada da Plenković čini sve kako bi razvlastio Ured europskog javnog tužitelja. Ako je cilj svrgavanje HDZ-a s vlasti, onda mi se fućka hoću li se natjecati u I., III. ili IX. izbornoj jedinici. Mogu me staviti i na listu za dijasporu. Važno mi je samo da pobijedimo”, poručila je.