Ivan (23) poludio jer mu nisu dali pivo: sve porazbijao pa sjeo u traktor…

Ivan (23) poludio jer mu nisu dali pivo: sve porazbijao pa sjeo u traktor…

Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom

Ivanu (23) prijeti čak 14 mjeseci bezuvjetnog zatvora zbog nereda kojeg je počinio u kafiću nakon što mu konobarica nije htjela dati piće.

Prema optužnici, sve se događalo u studenome u kafiću Licitar u mjestu Dubrava između Vrbovca i Čazme. Ivan iz Čazme je početom studenoga oko 22 sata u kafiću, nezadovoljan što mu konobarica nije dala piće, “razbio više čaša, bacio dvije pepeljare te pobacao dvije barske stolice i savio im noge”.

Potom je sredinom studenoga oko 21 sat u istom kafiću najprije konobarici prijetio da će joj zapaliti oca, vlasnika kafića, ako dođe tamo. Rekao je i da će otići po pušku „tomsonku“ i upucati je.

‘Ne sjećam se’

“Kada je do kafića došao njen otac, Ivan je otišao do svojeg traktora i stavio ga u pogon te krenuo traktorom prema gazdi kafića, rekavši mu da će ga naći, da zna gdje živi, da je mrtav, da mu je*e mater”, navodi se u optužnici.

Ivan se tijekom istrage branio kako se ničega ne sjeća jer je bio pijan. No, siguran je da nije ništa napravio jer u to vrijeme i nije bio u kafiću Licitar, već kod robne kuće, u Dubravi. Tamo je došao gazda kafića i udario ga kacigom u glavu, ne zna zašto.

“Traktorom sam kasnije došao do mini pekare. Nisam razbijao čaše, šta vam je, pa šest mjeseci nisam bio u Licitaru”, branio se mladić.

No, otac konobarice je potvrdio sve navode iz optužnice. Kaže kako se Ivan vozio traktorom ispred kafića, nekoliko puta je njime došao do vrata kafića.

‘Htio me zgaziti’

“U jednom trenutku je krenuo u rikverc, a potom se zaletio prema meni, odnosno prema vratima gdje sam stajao. Gotovo sam siguran da me Ivan htio zgaziti, u čemu nije uspio jer sam se izmaknuo”, ispričao je vlasnik Licitara.

Konobarica se prisjetila i prvog incidenta početkom studenoga kad je Ivan bio u kafiću s njom nepoznatom osobom.

Tražili su pivo, ja im nisam dala jer su bili vidno pijani. Nakon toga je uhvatio čaše sa šanka i razbio pet komada. Bacio je dvije pepeljare u pod, a jednu u radio. Pobacao je dvije stolice koje su stajale uz šank i savio im dio na kojem se drže noge”, rekla je djevojka.

Tužitelji za Ivana zbog više kaznenih djela traže 14 mjeseci bezuvjetnog zatvora. Ivan se može žaliti na optužnicu koja je ovih dana podignuta protiv njega., piše danica