Lovrić: Za par dana Zagreb dobiva novu stranku. Vjerujem da mogu biti gradonačelnik

Lovrić: Za par dana Zagreb dobiva novu stranku. Vjerujem da mogu biti gradonačelnik


Iako lokalni izbori nisu ove godine, jedan se kandidat ozbiljno priprema za ulogu zagrebačkog gradonačelnika. Gost N1 Studija uživo kod Sandre Križanec bio je dugogodišnji bliski suradnik Milana Bandića i nekadašnji gradski zaposlenik Ivica Lovrić, danas vijećnik u Skupštini Grada Zagreba.

Komentirao je odluku Možemo da na parlamentarne izbore izlaze sami.

“Pozdravljam tu njihovu odluku. Tom odlukom trasirali su svoj put u političku minornost. Odluka je loša za Možemo, ali dobra za Zagreb i Hrvatsku. Pozdravljam”, rekao je Lovrić.

Kaže i da neće još dugo biti nezavisni vijećnik. “Kroz nekoliko dana osnovat ćemo novu stranku u Zagrebu.”

“Nikad ne bih osnivao strnaku niiti ativirao skupštinski mandat da su Tomislav Tomašević i Možemo radili svoj posao kako su najavljivali. Iako sam na izborima bio na drugoj, povjerovao sam u puno toga, da će znati i moći. No njihov način upravljanja Zagrebom me natjerao da se aktiviram i da mi na um dođe da osnujem stranku”, rekao je Lovrić.

Dodaje da “vjeruje da je moguća opcija” da on bude gradonačelnik, piše N1.

“Zasad imamo Klub u Skupštini, uz mene se tamo Otto Barić, Gordana Rusak i Višnja Fortuna. Klub koji je trenutno neovisan za par će dana postati stranački. Naravno, priključilo nam se puno ljudi, naših sugrađana koji se uglavnom dosad nisu bavili politikom, bit će i nekih dosadašnjih članova Možemo, čak i nekih njihovih vijećnika na nižim razinama. Pokušat ćemo okupiti one kojima politika nije smisao života, nije core business, koji su se realizirali, dokazali u drugim područjima, a sada, ponukani time kako se upravlja Zagrebom i želeći to promijeniti, odulučili su se aktivirati. To je naša ideja. Bit ćemo izuzetno lokalna stranka”, rekao je Lovrić.