Konobarica optužila mladića da ju je silovao. Nakon 5 godina oslobođen

Konobarica optužila mladića da ju je silovao. Nakon 5 godina oslobođen

Mladić (27) bio je uhićen i sudilo mu se godinama nakon što ga je konobarica (26) otpužila da ju je silovao.

Prema presudi, sve se dogodilo još u travnju 2019. godine na širem virovitičkom području. Mladiću se sudilo pod optužbom da je u kući u kojoj su zajedno stanovali oko 23 sata počinio s konobaricom “spolni odnošaj bez njezina pristanka”.

“Dok je ona spavala načinio na njezinom vratu modricu tj. “ljubavni ugriz”, a potom gurnuo svoj prst u njezino spolovilo. Kad se probudila, svoje spolovilo stavio je u njezino te ga gurao unutra-van dok nije počela plakati i vrištati te ga tražiti da prestane, pa ga odgurnula od sebe”, navodi se u optužnici.

Kasni mjesečnica

Sud je ovih dana odbacio optužbe kao neosnovne te mladića oslobodio. Mladić se cijelo vrijeme branio kako je spolni odnos bio dragovoljan te je trajao sat vremena.

Na koncu se ključnim pokazao iskaz šefice kafića u kojoj je konobarica radila. Ona je otkrila kako joj je konobarica pričala da se želi rastati od muža i da je kliknula s tim mladićem te su odlučili živjeti zajedno.

Šefica joj je našla smještaj i vozila stvari u stan, a tamo ih je čekao mladić koji je pitao može li on živjeti s njom s obzirom da je njegov podstanarski stan malen i neuređen. Šefica je na to pristala, a konobarica rekla da će podnijeti zahtjev za razvod.

No, jednog dana konobarica je bila nervozna, ispričala je šefici na poslu da joj kasni mjesečnica, da je trudna i ne zna čije je dijete – od muža ili prijatelja. Šefica joj je savjetovala da mladiću svakako kaže da je trudna, a ona je sam slegnula ramenima.

“Isti dan, kasno poslijepodne, rekla mi je da više ne želi raditi u kafiću i da će se vratiti mužu. Niti jednog trena nije mi se požalila na mladića, mislim da su oni bili u kratkotrajnoj ljubavnoj vezi”, naglasila je šefica kafića.

Iskaz supruga

Konobarica je i tijekom suđenja tvrdila kako je mladić s njom imao seksualni odnos bez njezina pristanka. Nakon što se vratila suprugu i sve mu ispričala, odlučili su podnijeti prijavu policiji. Mladić je nakon toga bio uhićen.

Gotovo pet godina nakon navodnog silovanja, mladić s virovitičkog područja nepravomoćno je oslobođen. Državno odvjetništvo već je uložilo žalbu na tu presudu, pa slučaj još nije gotov.

Tužitelji, naime, u žalbi ističu kako je sud s više pažnje trebao cijeniti iskaz konobarice, ali i njezina supruga koji je naveo kako mu se “za vrijeme rada iznenada javila da više neće raditi jer ne može izdržati, a u ranijim razgovorima nije se posebno tužila”., piše danica.hr