Smijenjen HDZ-ov šef zatvora. Cura htjela posao, on: Želim te vidjeti, nismo djeca

Smijenjen HDZ-ov šef zatvora. Cura htjela posao, on: Želim te vidjeti, nismo djeca

SMIJENJEN je dugogodišnji ravnatelj osječkog zatvora Dražen Borovečki, javlja Glas Slavonije. Smjena se dogodila još u siječnju, ali je informacija tek sad objavljena. Borovečki je 2019. imenovan HDZ-ovim povjerenikom za Općinu Čeminac nakon što je općinska organizacija raspuštena zbog uhićenja načelnika Zlatka Pinjuha.

“Ističemo da je Dražen Borovečki razriješen položaja upravitelja u siječnju 2024. sukladno odredbama Zakona o državnim službenicima te je trajno premješten na drugo radno mjesto sukladno stručnoj spremi i iskustvu. S obzirom na to da je službenik privremeno spriječen za rad, rješenje o novom rasporedu još uvijek nije izvršno”, naveli su iz Ministarstva pravosuđa. 

Nacional je u siječnju objavio da je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica prijavio Borovečkog nakon što su objavljeni transkripti i audiozapisi telefonskih razgovora u kojima Borovečki mladoj djevojci nudi zaposlenje u zatvoru u zamjenu za spolni odnos. 

Nisu objavili na koju je poziciju premješten

“Vidiš li koliko se ja trudim oko tebe. A ti oko mene?” govorio je Borovečki djevojci. Potom joj je poručio kako je želi vidjeti nasamo “bez prijateljica”. Pozvao ju je i na zajedničko putovanje u Zagreb.

“Pa nismo mali, nismo djeca”, odgovorio joj je kad ga je upitala zašto je želi vidjeti nasamo. Rekao joj je i kako je želi “malo zarobiti” te obećavao da će se založiti za nju jer je “mlada i pametna”. Druge zaposlenice je nazivao “kravetinama”. 

Iako iz Ministarstva nisu objavili na koje je radno mjesto premješten, Glas Slavonije neslužbeno doznaje d Borovečki ima uvjete za mirovinu. Sporni telefonski razgovori vođeni su još 2018. godine. Iako su iste godine mediji već objavili dijelove razgovora, cijela priča je ponovno postala aktualna prošlog mjeseca. , piše index