Objavljeni detalji napada na ekipu Hitne pomoći: Pacijent bacio stolić na njih

Objavljeni detalji napada na ekipu Hitne pomoći: Pacijent bacio stolić na njih

Policijska uprava šibensko-kninska javila je danas da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjakom koji je napao djelatnike Hitne pomoći.

Oni su 16. veljače oko 9.30 sati došli na intervenciju u njegov dom u Žaboriću. Dok su mu pružali pomoć on ih je iznenada počeo vrijeđati raznim pogrdnim riječima. Zatim je prema zdravstvenim djelatnicima bacio stakleni stolić. Srećom, nikoga pri tome nije ozlijedio.

Sada je zbog toga uhićen te prijavljen za prisilu prema zdravstvenom djelatniku. Ako bude proglašen krivim prijeti mu kazna do tri godine zatvora.

O tom napadu danas je u Novom danu N1 govorio i Tomislav Petrušić, predsjednik udruge Hitna uživo 194.

“Problem je što se napad na nas još uvijek ne vodi kao napad na službenu osobu. Prije nekoliko dana je napadnuta ekipa u Šibeniku od strane pacijenta i mi nemamo taj napad evidentiran kao napad na službenu osobu. U velikom je problemu cijeli sustav zdravstva, naše je stanovništvo sve starije i imamo veću potrebu za izlascima na teren, hitna stanja su uvijek prisutna, sustav ne funkcionira bajno i to se često lomi preko djelatnika”, naveo je., piše N1