Milanovićeve riječi zaboljele Srbe: ‘Kad se uspoređujete s nama, malo se raspitajte’

Milanovićeve riječi zaboljele Srbe: ‘Kad se uspoređujete s nama, malo se raspitajte’

Nakon što su Barakude osvojile zlatno odličje na Svjetskom prvenstvu u Dohi, predsjednik Zoran Milanović je istaknuo da, kada Hrvatska i Srbija sudjeluju u natjecanju, Hrvatska uvijek izađe kao prvak svijeta. Navedene riječu naljutile su predsjednika Srpskog vaterpolskog saveza.,

Usporedivši rezultate dviju nacija, riječi hrvatskog predsjednika zaboljele su Viktora Jelenića, predsjednika Srpskog vaterpolskog saveza. “Poštovani predsjedniče Republike Hrvatske, gospodine Milanoviću, povod mog obraćanja je Vaša izjava u kojoj spominjete rezultate vaterpolo reprezentacija naših država”, započeo je Jelenić.

Istaknuo je da se rezultati u bilo kojoj sferi društva ne gledaju trenutno već najmanje u periodu od proteklih deset godina. “Vaterpolo je u Vašoj zemlji kao i u našoj jedan od najtrofejnijih sportova pa ću Vas podsjetiti na rezultate od Olimpijskih igara u Sydneyju 2000. do danas, uz podatak da smo od 2006. na sportskim terenima kao samostalna država”, nastavio je.

“Kao DZ Srbija i Crna Gora osvojene su na Olimpijskim igrama po jedna srebrna i brončana medalja. Na prvenstvima svijeta po jedno zlato, srebro i bronca i na europskim prvenstvima dvije zlatne medalje. Od svibnja 2006. vaterpolosti Srbije su na Olimpijskim igrama osvojili dvije zlatne i dvije brončane medalje, Hrvatska je na istom natjecanju osvojila po jedno zlato i srebro. Na svjetskim prvenstvima Srbija ima dva zlata, po jedno srebro i broncu a Hrvatska tri zlata, jedno srebro i tri bronce”, poručio je.

‘Najuspješnija smo vaterpolo nacija u svijetu’

Rekao je da je na europskim prvenstvima Srbija osvojila pet zlatnih medalja, po jednu srebrnu i brončanu, Hrvatska po dvije zlatne i srebrne medalje i jednu brončanu. “Od srpskih klubova Bečej, Partizan i Crvena zvezda su bili pobjednici Lige prvaka, u Hrvatskoj je to tri puta bio Jug. Kao što vidite srpski vaterpolo je ostvario vrhunske rezultate, najuspješnija smo vaterpolo nacija u svijetu u ovom vijeku, u prednosti nad Hrvatskom i ostalim zemljama”, rekao je.

“Zbog toga Vaša izjava nije primjerena i siguran sam da ni jedan vaterpolsli dužnosnik Vaše zemlje to ne bi izjavio. Naši sportski rivali i prijatelji izuzetno poštuju naše rezultate, baš kao što i mi poštujemo njihove. Uostalom, izbornik Hrvatske Ivica Tucak je moj veliki prijatelj još iz djetinjstva. Predlažem Vam da ga pitate šta misli o srpskom vaterpolu. Vjerujem da sam Vam pomogao i nadam se da ćete se ubuduće, kada se usporedite s bilo kojim rezultatima Srbije bar malo raspitati”, kazao je Jelenić., prenosi direktno