vatra progutala ZET-ov autobus na kolodvoru, kamere su zabilježile požar

vatra progutala ZET-ov autobus na kolodvoru, kamere su zabilježile požar

Požar na zagrebačkom Glavnom kolodvoru dogodio se danas poslijepodne, po dolasku vatrogasaca je u potpunosti ugašen

Gusti crni dim i plamen zahvatio je ZET-ov autobus danas poslijepodne na Glavnom kolodvoru u Zagrebu. Srećom, nitko nije ozlijeđen kada se autobus marke MAN, model Lion’s City zapalio na početnom stajalištu linije 311 za Cerovski vrh., piše večernji

Požar je izbio u prednjem dijelu motora u 17 sati i 50 minuta ovoga ponedjeljka, a u tom trenutku autobus je bio parkiran zatvorenih vrata te u njemu nije bilo putnika uoči planiranog polaska koji je trebao biti u 18 sati.

-Vozač je uz pomoć kolega pristupio gašenju, a po dolasku vatrogasaca plamen je u potpunosti ugašen. Autobus će biti odvučen u garažu na procjenu štete i utvrđivanje uzroka zapaljenja – saznajemo od ZET-ovih službi. 

Prema snimkama koje su objavljene tijekom večeri na društvenim mrežama, može se vidjeti kako je plamen bio vidljiv golim okom, a kabinu i okolni prostor ispunio je gusti dim. Vidljivo je i da je riječ o vozilu garažnog broja 82, odnosno autobusu koji je u zagrebačkom gradskom prometu od 2006., odnosno čak 18 godina.

Ovakvih primjeraka ima više, a većina ih je prešla više od milijun kilometara, što se smatra granicom operabilnosti vozila javnog prijevoza, naravno u ovisnosti o razini održavanja pojedini primjerci mogu voziti i više, no čini se da je ovome odzvonilo. 

Spomenimo i kako u prvoj polovici godine gradska vlast i ZET planiraju nabaviti 30 rabljenih zglobnih autobusa, a ove godine u planu je raspisivanje natječaja za kupovinu 100 novih autobusa na obnovljive izvore energije.