Javile se prve trzavice u oporbi i to zbog Puljka: ‘Ne treba nam to kukavičje jaje’

Javile se prve trzavice u oporbi i to zbog Puljka: ‘Ne treba nam to kukavičje jaje’

Predsjednik splitskog SDP-a i gradski vijećnik Davor Matijević poručuje kako je ujedinjenje ljevice je jedino logično rješenje u ovom trenutku.

“Skup u Zagrebu je pokazao da je ljudima dosta i da je vrijeme za promjene. Iskreno se nadam da će doći do sinergije i do zajedničkog izlaska na izbore, a za to je definitivno važno da u tom savezu sudjeluje Možemo. Ujedinjenje bez Možemo jednostavno nema smisla”, poručio je Matijević. , prenosi direktno.hr

Nastavio je kako nakon propalih pregovora s Damirom Vanđelićem, nuđenja Marku Jeliću, razlaza s Dalijom Orešković, još prije i s Fokusom, IDS-om, GLAS-om, Pranićem, Direktom (bivše Pametno), Ivica Puljak više nema opciju koja je spremna s njim surađivati. Stoga smatra da je njegovo zazivanje ujedinjenja ipak iz oportunističkih razloga. 

‘Bitno je kako i s kim’

“Brojni su tekstovi napisani od strane Puljka u kojima su gazili i vrijeđali SDP te negirali naše vrijednosti. Jednostavno smo ga upoznali, a ono što smo upoznali je pokazalo da Ivica Puljak upravlja gradom jednako kao HDZ, Kerum čak i SDP u našim najgorim danima, a to nisu nove politike već stare koje nikom više ne trebaju. Trgovina vijećnicima, zapošljavanje prijatelja i stranačkih kolega, pogodovanje donatorima ili krupnom kapitalu je nešto što nikome ne treba”, navodi Matijević.

Dodao je kako je bitno smijeniti HDZ, ali da je još važnije kako i s kojim ljudima. “Vjerujem u rušenje HDZ-a, vjerujem u sinergiju i ujedinjenje ljevice, ali ne treba nam kukavičje jaje koje gleda na ujedinjenje samo kao mogućnost da politički preživi. Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude svo vrijeme”, zaključio je.