DP: Sramotno je da vlast u glavnom gradu nema potrebu organizirati proslavu epohalnog uspjeha HR športa

DP: Sramotno je da vlast u glavnom gradu nema potrebu organizirati proslavu epohalnog uspjeha HR športa


Uspjesi hrvatskog športa slave se diljem Hrvatske. Upravo na športskim terenima pokazuju se hrvatski talent, pobjednički mentalitet, domoljublje, ali i sve ono što bi Hrvatska mogla biti kad bi ju vodili sposobni i pošteni političari, smatra Domovinski pokret.

Uspjesi hrvatskih športaša ipak ne odgovaraju svima u Hrvatskoj. Primjer je i uspjeh hrvatskih vaterpolista koji su postali svjetski prvaci u Dohi. Takvi uspjesi ranije bi se redovito proslavljali na Trgu bana Josipa Jelačića. No, sorosevskoj ispostavi koja vodi Zagreb, tzv. Možemo, očito smetaju uspjesi hrvatskog športa.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegova vlast ne samo da nisu organizirali doček vaterpolista na Trgu, što je ranije bila praksa u slučaju hrvatskih športskih uspjeha, nego su se potpuno oglušili na upite o mogućoj organizaciji. Nitko od njih nije se pojavio niti na Zračnoj luci Franjo Tuđman.

Sramotno je da gradske vlasti u glavnome gradu nemaju potrebu samoinicijativno organizirati proslavu još jednog epohalnog uspjeha hrvatskog športa. To ukazuje na anacionalni karakter njihove politike i na potpunu indiferentnost prema nacionalnim uspjesima.

Na idućim izborima takve anacionalne politike treba poslati na marginu političkog života. Bez emocija i ljubavi prema vlastitoj zemlji i njezinim uspjesima nemoguće je voditi na hrvatskim interesima utemeljene politike.

Dečki, vi ste naš ponos, Hrvatska je uz vas!, piše Domovinski pokret u priopćenju.