Grmoja: Možemo inzistirao da se Most isključi iz organizacije prosvjeda – zbog ilegalnih migracija

Grmoja: Možemo inzistirao da se Most isključi iz organizacije prosvjeda – zbog ilegalnih migracija


Desne stranke, među njima i Most, nisu sudjelovale na prosvjedu. Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja, obilazeći sajam Viroexpo u Virovitici, komentirao je prosvjed. Rekao je da je Možemo potezom isključivanja Mosta odigrao za HDZ.

Isključivanjem Mosta iz prosvjeda, učinjena je usluga Vladi i Plenkoviću koji sada može reći da ovi koji prosvjeduju ne žele Zakon o hrvatskom jeziku, očuvanje hrvatskog identiteta, rekao je Grmoja.

– Lijeva opozicija i Možemo je inzistirala da se Most isključi iz organizacije tog prosvjeda i napravila lijevi predizborni skup. Nisu željeli da to bude masovni antivladin prosvjed. Kao razlog su naveli da se mi protivimo ilegalnim migracijama. Mi od svog stava nećemo odustati. On štiti hrvatsku granicu, hrvatske zakone i sigurnost hrvatskih građana, istaknuo je Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta.

Postoje istraživanja, dodao je, koja su pokazala da je Hrvatska jedna od najsigurnijih zemalja za noćne šetnje i Most to želi očuvati.

– Želimo očuvati hrvatski identitet i brinuti se prvenstveno za Hrvate, ako to smeta ovima iz Možemo, to je njihov problem, poručio je, spočitnuvši toj stranci da ju se nije moglo vidjeti na velikom prosvjedu ispred HDZ-a kad je nestala milijarda kuna iz INE.

Govoreći o radu Vlade ocijenio je da ona tjera Hrvate iz Slavonije, Srijema, Baranje, Podravine, a uvozi imigrante i dodatno snižava cijenu rada. Jedina politička opcija koja se suprotstavlja takvoj politici je Most, ustvrdio je, javlja HRT.