Poruka presude: ako vidite da netko tuče žene na ulici, nemojte se miješati

Poruka presude: ako vidite da netko tuče žene na ulici, nemojte se miješati

Roman je fizički napao dvije djevojke na ulici, a u pomoć su im s terase kafića priskočili Filip i Stjepan.

Na koncu su sva trojica osuđeni, s time da su Filip i Stjepan bili prvookrivljeni. Varaždinska je sutkinja odlučila da su svi jednako krivi.

Prema presudi, oni su u lipnju oko 20 sati u Varaždinu, Ulica Ive Mikeca 1, na ulici i terasi caffe bara “M caffe” narušavali javni red i mir na naročito drzak i nepristojan način.

Pozvao policiju

Trećeokrivljeni Roman (38) došao je u konflikt s dvije ženske osobe i počeo ih naguravati po ulici te su s terase kafića prišli Filip (34) i Stjepan (26) i rekli Romanu da prestane s maltretiranjem djevojaka, No, Roman je rukama odgurnuo Filipa i pokušao ga fizički napasti.

U tome ga je spriječio Stjepan koji je stao ispred Filipa i Romana kojeg je odgurnuo prema dvorišnoj ogradi, “nakon čega su dvojica Romanovih prijatelja Romana odvukli u dvorište, a Stjepan i Filip vratili su se na terasu kafića”.

Filip je nakon toga pozvao policiju te je Roman počeo vikati, galamiti i otimati se prijateljima iz ruku. Potom je preskočio dvorišna vrata trčeći prema terasi i stolu gdje su bili Stjepan i Filip. Odmah je skočio na Filipa koji je sjedio, srušio ga na pod i počeo ga hvatati rukama.

Ozljeda glave

“Stjepan je stao u obranu Filipu i tom prilikom je šakom udario Romana u glavu. No, kako Roman i dalje nije prestajao, Filip je uzeo staklenu flašicu s poda i njome udario Romana u glavu, nakon čega se uspio dići s poda i pobjeći s terase.

Prilikom obračuna Roman je zadobio ozljedu glave u vidu rasjekotine iznad desnog oka, Filip je zadobio vidljivu površinsku ozljedu palca desne ruke, dok Stjepan nije zadobio nikakve vidljive ozljede”, navodi se u presudi.

Sutkinja je, dakle, svu trojicu proglasila jednako krivima te ih kaznila s 80 eura. Kakvu je poruku time poslala? Otprilike ovakvu: ako vidite da neka pijana budala na cesti tuče neke djevojke, nemojte se miješati., piše danica