Cure novi detalji užasa u kojem je rastrojeni vozač prestravio mlade Splićane; jednom od aktera otac je policajac…

Cure novi detalji užasa u kojem je rastrojeni vozač prestravio mlade Splićane; jednom od aktera otac je policajac…

Nakon što je u medijama i na društvenim mrežama objavljena videosnimka strave i užasa koje su u vozilu snimali prestravljeni putnici “Renault Clia” zadarskih tablica u Ulici Hrvatske neovisnosti kod autopraonice na Sirobuji u subotu 12. veljače oko 22 sata, ostaju mnoga neotkrivena pitanja., piše slobodna dalmacija

Zašto je policiji, kako smo neslužbeno otkrili, trebalo 12 minuta za doći na lokaciju, unatoč intervenciji u Žrnovnici i zašto su navečer samo tri ophodnje na cijeli grad? U tih 12 minuta vozačica s dvoje suputnika su u živućem hororu na četiri kotača prolazili kroz crveno na raskrižju dok je vozačica tako sablažnjena i užasnuta morala voziti uz povike suputnika “Ubit će nas”, “Poginut ćemo”!

Kako je vozačica ostala dovoljno sabrana i pobjeći vozeći nogostupom preko Lovrinca, to samo ona i suvozači i njeni prijatelji jedino znaju. Ima li dovoljno policajaca, zašto nema kvartovskih policajaca, treba li se povećati broj noćnih ophodnji?

Nerazjašnjene su okolnosti nakon što je vozač 1977. godište, neslužbeno s  triljskog područja, pronađen u Trenkovoj ulici u Stobreču. Zadržan je sa subote na nedjelju u bolnici zbog alkohliziranog stanja i potom pušten nakon podnesene prijave Državnom odvjeništvu.

Gore su prošli putnici od kojih je dvoje završilo na bolničkom liječenju s lakšim ozljedama. Gdje je suvozač 1987. godište, također s triljskog područja koji je sudjelovao u uhođenju mladih ljudi, kucao im na stakla, pokušao otvoriti vrata? Koje je to stvari dvojac iz BMW-a palio na ulici prije nego što su prišli “Cliu”? 

Što se dogodilo u Drugoj policijskoj postaji? Zašto nije ispitan na ODO-u iako, kako su nam rekli, obveza policije nije kontaktirati Odvjetništvo i sve je priznao ako su ljudi odvođeni zbog benignijih stvari? U tom slučaju, nakon ispitivanja bi ODO mogao od suca istrage zatražiti istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke? Sada ako ih potraži može utjecati na njih što i jest jedan od razloga za zatraživanje istražnog zatvora?

U međuvremenu su se pojavile insinuacije građana i medija koje su se pokazale netočnima, a odnosi na navode da je 37-godišnji vozač BMW-a sin policijskog službenika. To je opovrgnula Policijska uprava splitsko-dalmatinska, što su potvrdili i naši izvori.

– 37-godišnjak nije sin policijskog službenika, niti se radi o bivšem policijskom službeniku, niti bi ova činjenica u bilo kojem slučaju i na bilo koji način utjecala na policijsko postupanje u kriminalističkom istraživanju.

Kao što smo i ranije izvijestili javnost protiv 37-godišnjaka je nakon dovršenog istraživanja podnesena kaznena prijava zbog postojanja sumnje u počinjenje tri kaznenog djela, a pokrenut je i postupak analize cjelokupnog događaja – kazali su iz policije.

Prvo su nam sinoć dali samo šturi odgovor kako smo izviješteni o činjenicama te više informacija nisu u mogućnosti dati. Jutros su nam poslali odgovor s novim informacijama.

Ono što smo neslužbeno otkrili jest kako je jednoj od osobi iz vozila otac policajac, odnosno, zaposlenik MUP-a. Riječ je o pripadniku Interventne policije, a ne člana Druge policijske postaje. Policajac je poznat javnosti kada je za vrijeme koronavirus epidemije ispred Doma za starije i nemoćne osobe na Zenti vikao i derao se na novinare.

Međutim, upravo ta činjenica baca novo svijetlo na događaj: zašto bi 37-godišnji vozač BMW dobio takav povoljniji tretman kod policije ako je napao, između ostalog, dijete policajca? Zar tek onda ne bi trebao biti pod “budnim okom” policije i Odvjetništva? 

Čitavu videosnimku i slijed događaja smo prenijeli OVDJE.