Pijani Ante pretekao policiju i prošao kroz crveno: ‘Popio sam litru metra’

Pijani Ante pretekao policiju i prošao kroz crveno: ‘Popio sam litru metra’

Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom

Pijani Ante oko 3 ujutro vozilom je pretekao interventnu policiju i ‘prošišao’ kroz crveno na semaforu u Virovitici.

Sve se dogodilo na Badnjak u Ulici Stjepana Radića u Virovitici. Ante je upravljao renaultom iako je bio pod utjecajem alkohola od 1,42 promila. Kod sebe nije imao vozačku, a dolaskom do pješačkog prijelaza sa semaforom nije se zaustavio na crveno.

Svjedok Branko na sudu je rekao da se te večeri s kolegama iz interventne policije vraćao iz Slatine prema Virovitici. Nakon ulaska u Viroviticu pretekao ih je automobil koji je vozio prilično velikom brzinom te je aktivirao pješački semafor na raskrižju Podravske i Osječke ulice.

No, prošao kroz crveno svjetlo bez zaustavljanja. Nakon toga su ga slijedili i uspjeli sustići tek kod kružnog toka u Ulici Stjepana Radića u blizini Lidla. Branko je posumnjao da je vozač bio pijan, pa je pozvao prometnu policiju iz Virovitice.

Policajac Mario ispričao je kako je alkotestirao vozača Antu koji je puhao u alkometar te mu je izmjereno 1,42 promila.

“Surađivao je s nama. Rekao nam je da je te večeri popio piće metar u količini od jedne litre i nije imao nikakvih primjedbi na rezultate ispitivanja. Nakon toga njegovo vozilo je ostalo parkirano kod trgovine biciklima, a ja sam mladog gospodina odvezao kući”, rekao je Mario.

Ante se nije odazivao na sudska ročišta. Sutkinja ga je ovih dana kaznila sa 1130 eura i 30 eura troškova te je dobio četiri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilima., doznaje danica