Mamić priznao da je poklonio sat od 15 tisuća eura Predsjedniku suda BiH

Mamić priznao da je poklonio sat od 15 tisuća eura Predsjedniku suda BiH

Avaz otkriva da je Zdravko Mamić prošli tjedan bio na ispitivanju u SIPA-i u kao svjedok. Priznao je da je poklonio sat Debevcu, ali da nije riječ o mitu nego o poklonu.

Nakon što je u utorak objavljeno da je proširena istraga protiv predsjednika suda BiH Ranka Debevca i Osmana Mehmedagića Osmice, bivšeg direktora OSA-e u sklopu afere “Prisluškivanje”, Avaz otkriva da je Zdravko Mamić prošli tjedan bio na ispitivanju u SIPA-i u kao svjedok. Priznao je da je poklonio sat Debevcu, ali da nije riječ o mitu nego o poklonu.

Tužiteljstvo BiH sumnja da je Debevec pogodovao obitelji Mamić u postupku izručenja Zdravka Mamića u Hrvatsku i deblokade računa u vlasništvu Mamićeva sina. Na računima je bilo više milijuna konvertibilnih maraka.

Vjeruju da se sve dogovaralo u Grudama gdje su se našli Debevec i Mamić. Posrednik je bio hercegovački biznismen Ljiljanko Palac. Mamić je poklonio Debevecu sat vrijedan 15 tisuća eura. Pripadnici SIPA-e su tražili taj sat jučer, ali ga nisu našli.

Podsjetimo, Suspendirani predsjednik Suda BiH Ranko Debevec i bivši direktor OSA-e Osman Mehmedagić uhićeni su 18. prosinca prošle godine zbog sumnje da su nezakonito prisluškivali telefone. Od tada su u pritvoru. Prilikom uhićenja Debevec je bio u društvu dekana Stomatološkog fakulteta Muhameda Ajanovića koji je, također, bio u odličnim privatnim vezama s biznismenom Palcem. Tužiteljica Bojana Jolović tražila je produljenje pritvora za mjesec dana, prenosi Danas.hr.