Šefica Hanza Media Ana Hanžeković pisala pomoćnici ministra: Država ni oglasa nije dala. J*** im pas mater

Šefica Hanza Media Ana Hanžeković pisala pomoćnici ministra: Država ni oglasa nije dala. J*** im pas mater

TJEDNIK Nacional je u današnjem izdanju objavio sadržaj poruka koje je Ana Hanžeković, šefica Hanza Medije, slala bivšoj pomoćnici u Ministarstvu gospodarstva Ani Mandac uoči prošlih parlamentarnih izbora kako bi, kako navodi tjednik, iskamčila određene beneficije i financijsku pomoć.

Ana Hanžeković Krznarić, predsjednica Uprave izdavačke kuće Hanza Media, u čijem su izdanju Jutarnji, Slobodna i niz drugih listova i tjednika, žalila se tadašnjoj pomoćnici ministra gospodarstva na ekonomske mjere. Nastojala je, piše Nacional, da u mjere vlade i ministarstva za ublažavanje posljedica koronakrize uđu i velike firme s većim prihodima od tadašnjeg cenzusa.

“Mi smo u takvim govnima. Država ni jedan oglas nije dala. J… im pas mater”

“Ljuti smo užasno. Mjere su vam zak***c. Prepuno administracije i tapkanje na mjestu. A ja sam danas dobila skoro infarkt od gluposti koje sam slušala”. Ani Mandac se žali i da nema oglasa, da se otkazuju pretplate i da “mora vratiti novce”. “Pa od čega da živimo!!!” piše među ostalim Hanžeković pomoćnici ministra. 

Na to joj ova odgovara da će raspisati svoja dva natječaja, ali da nacionalna sredstva ne smije dirati jer joj to ne dopušta (Zdravko) Marić, tadašnji ministar financija. Na to Hanžeković odgovara: “Mi smo u takvim govnima i šutimo i fer smo i izvještavamo. Država ni jedan oglas nije dala. J… im pas mater. Idiot.”

Poruke, kako piše Nacional, obiluju izrazima poput “draga moja” i “mila moja” i iz njih je jasno da Mandac Ani Hanžeković dojavljuje novosti i informacije vezane uz dodjelu pomoći. Mandac je poslala šefici Hanze i što da pošalje premijeru Andreju Plenkoviću kako bi ga uvjerila da im pomogne. , prenosi index.hr