Hrvatski studenti idu na put u Beograd. HDZ-ovac Culej: “Nadam se da ih pokolju ko svinje”

Hrvatski studenti idu na put u Beograd. HDZ-ovac Culej: “Nadam se da ih pokolju ko svinje”

Put studenata zagrebačkog Pravnog fakulteta izazvao je oštre reakcije Željka Glasnovića i Steve Culeja.

Putovanje u Beograd koje organizira Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu izazvalo je negativne reakcije bivšeg saborskog zastupnika Željka Glasnovića, odnedavno člana Hrvatske stranke prava (HSP).

“Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu organizira studijsko putovanje u Kuću cvijeća u Beogradu. Nakon toga imaju susret sa studentima Beogradskog Pravnog fakulteta gdje je studirao ratni zločinac i suradnik UDB-e Vojislav Šešelj. Da li je predsjednik studentskog zbora, Luka Pavlišić, član HDZ-a? Dobro došli u treću Jugoslaviju”, napisao je Glasnović na svojem Facebook profilu.

Njegovu objavu komentirao je i Stevo Culej, bivši saborski zastupnik HDZ-a, piše Dnevnik.hr.

“Nadam se da ih pokolju ko svinje”, jeziv je komentar Culeja koji je u međuvremenu svoj komentar izbrisao.

Na objave o njihovu putovanju reagirali su i iz Studentskog zbora.

“Studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu redovito organiziraju studijska i druga putovanja s ciljem razmjene iskustava, stjecanja novih znanja i uvida na koji način pravnu struku grade naši vršnjaci iz drugih država. To je PRVENSTVENI i JEDINI cilj STUDIJSKOG putovanja u Beograd kojeg pojedinci posljednjih dana pokušavaju zloupotrijebiti u jeftine političke svrhe, zaboravljajući pritom da smo mi studenti, a ne političari. Pozicija nam i nije baš ista”, stoji u objavi.

“Nećemo se sramiti bilo čega što se tradicionalno organizira, a baš se, gle čuda, u ovom trenutku (pred izbore) okreće oštrica prema nama te smo podvrgnuti prijetnjama, pritiscima i linču zbog nečega što bi u suvremenom demokratskom društvu trebalo biti normalno. Upućeni GOVOR MRŽNJE prema članovima Studentskog zbora glasno osuđujemo te pozivamo sve nadležne institucije da se pozabave istim!”, zaključuju studenti Pravnog fakulteta.