“Tražila sam da mi pronađe partnera”: Zagrepčanka monahu uplatila tisuće eura, obiteljsko zlato poslala mu autobusom

“Tražila sam da mi pronađe partnera”: Zagrepčanka monahu uplatila tisuće eura, obiteljsko zlato poslala mu autobusom

Image by Gerd Altmann from Pixabay/ilustracija

Hrvatica M. K. (66) nasjela je na ljubavnu prevaru na društvenim mrežama zbog čega, kaže, ne smije obitelji reći što je napravila, ali detalje je ispričala srbijanskim medijima.

M. K. (66) ostala je bez 8000 eura i obiteljskog zlata vrijednog 3000 eura jer je povjerovala osobi koja se na društvenim mrežama predstavlja kao monah Akarije, a koja joj je obećala pronaći partnera, dati dobitne brojeve za loto i videoblagoslov patrijarha Porfirija.

Na stranicu “Sveti otac Akarije” M. K. je naišla prije tri mjeseca, i u početku uopće nije sumnjala da se radi o prevari.

“Stupila sam s njim u kontakt i tražila da mi pronađe partnera. Zvučao je veoma ozbiljno, još kaže da je monah, pa nisam mogla ni posumnjati da je prevarant. Najprije mi je rekao da moram uplatiti 12.000 eura. Rekla sam da nemam toliko, a onda je pitao koliko imam. Rekla sam da mogu uplatiti 2000 eura. Uplate su sve išle preko Western Uniona, ali na četiri imena i prezimena. Adresa je uvijek bila ista, u Kruševcu, kao i broj telefona”, ispričala je 66-godišnjakinja Kuriru.

Poslala mu je 8000 eura, a kad je ostala bez novca, tražio je da mu šalje zlato. To je i učinila. Zlato, koje je pripadalo njezinoj majci, a trebala ga je naslijediti njezina sestrična, poslala je autobusom.

“Poslala sam dva mamina lanca, na jednom su tri privjeska, i poslala sam svoju narukvicu i prsten. Vrijednost je 3000 eura. Poslije toga je išla priča da će doći u Zagreb, da će mi donijeti novac i zlato. Potom je tražio još 400 eura. Trebali smo se naći u Zagrebu, čekala sam ga, ali javio je da je spriječen i da je navodno umrla jedna monahinja, da ja idem kući i da će mi se javiti”, kazala je gospođa koja je tek tada posumnjala da bi se moglo raditi o prevari., prenosi dnevnik.hr