Pazite što pišete po društvenim mrežama! Vlado je kažnjen jer je policajce nazivao pogrdnim imenima…

Pazite što pišete po društvenim mrežama! Vlado je kažnjen jer je policajce nazivao pogrdnim imenima…

Svašta se može pročitati na društvenim mrežama, o čemu se u posljednje vrijeme (s razlogom) sve više piše, a ako upozorenja nemaju efekta, možda će imati kazne.

Na svojoj je koži to osjetio Vlado (54) iz Koprivnice koji je proglašen krivim i osuđen jer je na Facebooku policiju nazvao idiotima, piše portal Danica.

Presuda je donesena ovoga tjedna, a Vlado se na fejsu „zaigrao” u veljači 2020. godine. Prema presudi, narušavao je javni red i mir na stranici Podravskog lista.

-U komentarima se registrirao preko Facebook stranice s komentarom na članak naziva „Đurđevčani oprez! Policija je danas u akciji zbog dva detalja.” Napisao je komentar i time ga učinio javnim, a sadržaj istog je: „Ma daj neki su policajci ili policajke idioti!” – stoji u presudi.

Koprivnička je prekršajna sutkinja naglasila da je „omalovažavao i vrijeđao službene osobe u vezi s vršenjem njihove službe”.

U presudi se nadalje ističe kako je „činjenično stanje dovoljno utvrđeno uvidom u izlist stranice članka te profilne fotografije s Facebooka, a iz navedenog je nedvojbeno vidljivo da je upravo Vlado počinio prekršaj budući da je vidljiva fotografija lica istog i zbog čega je nesporno utvrđen identitet osobe”, donosi Danica.

Sutkinja je 54-godišnjaka kaznila s 90 eura i mora platiti 30 eura prekršajnih troškova, a presuda je nepravomoćna.