Mario Radić o izjavi Milanovića: ‘Predsjednik je često u Vukovaru, jasno vidi što se tamo događa‘

Mario Radić o izjavi Milanovića: ‘Predsjednik je često u Vukovaru, jasno vidi što se tamo događa‘

‘Ne bih glasao za njih, ali su mi bliži od ovakvog HDZ-a koji je sušta korupcija i klijentelizam, puno bezobrazniji nego za vrijeme Sanadera‘

Predsjednik Republike Zoran Milanović u intervjuu Nataši Božić na N1 televiziji, na pitanje hoće li se kandidirati na parlamentarnim izborima, odgovorio je: „Ja da se kandidiram? Odakle to pitanje? Kako, ja nemam stranku, listu, da mi to i padne na pamet. Jasno je da mi je bliži Domovinski pokret od HDZ-a deset puta jer još nisu napravili takve ludorije”.

Milanović je i poslije tijekom intervjua ponovio svoj stav, jasno s ogradom da neće glasati za njih, ali da su mu bliži od HDZ-a.

– Pa naravno. Svakom normalnom čovjeku je bliži. Nisu se kompromitirali. Eto dotle smo došli. Ne bih glasao za njih. Nisam rekao da su mi bliski, nego bliži od ovakvog HDZ-a koji je sušta korupcija i klijentelizam puno bezobrazniji nego za vrijeme Sanadera – poručio je predsjednik Republike uz napomenu da ipak neće pomagati oporbi u kampanji.

Pitali smo političkog tajnika Domovinskog pokreta Marija Radića što misli o ovoj neočekivanoj pohvali bivšeg dugogodišnjeg predsjednika SDP-a, a sada šefa države.

– Istina jest da Domovinski pokret nije na vlasti, nemamo afere poput HDZ-a, SDP-a i Možemo!, a tamo gdje je na vlasti u Vukovaru u mandatu Ivana Penave taj je grad postao treći po prihodima i prvi po demografskim mjerama, obrazovanju i grad mladih u kojem su od tekstilne, obućarske, preko avioindustrije. Svatko normalan to može primijetiti da kako vladamo Vukovarom, tako ćemo vladati Hrvatskom. A predsjednik je često u Vukovaru – poručuje Radić., piše jutarnji