Strašna nesreća u centru Zagreba: Iznenada se srušila skela u prometnoj ulici

Strašna nesreća u centru Zagreba: Iznenada se srušila skela u prometnoj ulici

Ovo nije prvi put da se u Zagrebu urušavaju skele ili dijelovi zgrada koje su pod obnovom od potresa

U Petrinjskoj ulici u centru Zagreba danas se urušila skela s tamošnje zgrade na broju 30. Vatrogasci su na terenu te javljaju kako je došlo do pada građevinske skele na vozila i osobu. U nastavku pratite razvoj situacije po minutama.

Nitko nije stradao

Policija je još jednom potvrdila da prilikom pada skele u Petrinjskoj ulici nitko nije ozlijeđen.

Zapovjednik JVP-a Zagreb obratio se medijima

Zapovjednik Javne vatrogasne postaje Grada Zagreba Siniša Jembrih za medije je izjavio kako će sanacija trajati još neko vrijeme.

– Molimo građane da izbjegnu ovu ulicu zbog uklanjanja nestabilnih dijelova objekta koje će se u Petrinjskoj odvijati tijekom poslijepodneva. Dovest ćemo vozilo s kranom koje će na siguran način ukloniti skelu. Štetu će zbrajati policija nakon što vatrogasci osiguraju teren- poručio je Jembrih.

Dodao je i kako je palo tri kata skele u duljini od oko 20 metara, a s obzirom na to da je polako padala, nekolicina radnika koji su se ondje nalazili uspjeli su ući kroz prozore u zgradu u kojoj u tom trenutku nije bilo drugih osoba.

Započeo je očevid

Novinarka Mia Mitrović i dalje se nalazi na terenu te javlja kako je upravo krenuo očevid u Petrinjskoj 30 nakon kojeg će biti poznate okolnosti i uzrok nezgode.

Svjedoci tvrde kako je moguć uzrok jak zapuh vjetra koji je podigao plastičnu ceradu poput jedra i tako urušio skelu.

Policija javlja kako nema ozlijeđenih

Iz Policijske uprave zagrebačke poslali su službeno priopćenje kako jed danas oko 12.45 sati u Zagrebu, Petrinjska br. 30, najvjerojatnije zbog jakog vjetra došlo je do urušavanja skele na prometni trak kojom prilikom je oštećen jedan osobni automobil.

-Prema zasada utvrđenom ozlijeđenih osoba nema. Petrinjskom ulicom u smjeru sjevera promet je u potpunosti obustavljen a vozi se okolnim ulicama- kažu policijski službenici.

Novinarka Večernjeg lista javila se uživo

S terena se javila novinarka Večernjeg lista Mia Mitrović. Susjedi su joj otkrili kako ih je uznemirio zaglušujući prasak.

-Samo deset minuta prije incidenta prolazila sam ovuda sa svojom unučicom. Prava je sreća što nam se ništa nije dogodilo- otkrila je novinarki uznemirena Zagrepčanka.

Sreća je u tome, doznajemo od pripadnika interventnih službi na terenu, jer je skela polako padala pa su ljudi imali vremena pobjeći na vrijeme.

Podsjetimo, ovo nije prvi puta da se u Zagrebu urušavaju skele ili dijelovi zgrada koje su pod obnovom od potresa. U svibnju se sa zgrade Muzeja za umjetnost i obrt se urušio komad zida i pao na parkirane automobile. Ni tada tek pukom srećom nitko nije stradao.

Riječ je o zgradi policije

Inače, u Petrinskoj 30 nalaze se prostori Policijske uprave zagrebačke. Ondje građani uobičajeno dolaze izraditi svoje osobne dokumente.

Kako javljaju čitatelji koji su svjedočili stravičnoj nesreći, iščupana cerada savila se u obliku jedra i sve se raspalo. Petrinjska je trenutno zatvorena, a na terenu je uz vatrogasce i hitna pomoć.

Dojava o urušavanju skele

Dojava policije da se srušila 20 metara duga skela stigla je nešto malo prije 13 sati. Vrši pretraga za moguće zatrpanom osobom. Na terenu je pet vatrogasnih vozila, piše Večernji.hr.