Zagrebačka policija uhitila je serijske pljačkaše: Napadali su strane radnike, prijetili i tukli

Zagrebačka policija uhitila je serijske pljačkaše: Napadali su strane radnike, prijetili i tukli

Zagrebačka policija priopćila je kako je uhitila je i prijavila 19-godišnjaka i 20-godišnjaka koje sumnjiči za 29 razbojništva među kojima su i dva na štetu stranih radnika iz Pakistana i Filipina.

Kaznena djela razbojništva su počinjena od 23. prosinca 2023. do početka veljače 2024. godine u raznim trgovinama na području  Dubrave, Maksimira, Peščenice, Novog Zagreba, Trešnjevke, Trnja, Sesveta, Samobora i Zaprešića od kojih su dva razbojništva počinjena nad stranim državljanima s radnom dozvolom u Republici Hrvatskoj, (jedan državljanin Pakistana koji u RH radi kao dostavljač hrane dok je drugi državljanin Filipina zaposlenik trgovine.

Sumnja se da se dvojac prilikom razbojništava maskirao potkapama, dugim majicama s kapuljačama navučenima preko glave, gumenim i platnenim rukavicama, a nosili bi pretežito tamniju odjeću i obuću, a zaposlenicama u trgovinama bi prijetili plastičnim pištoljem, nožem, verbalno, a ponekad bi i uporabili tjelesnu snagu nad njima s jednim ciljem otuđiti novac iz blagajne. Do trgovina dolazili bi taksijem, a isto tako su i odlazili, nakon čega bi u apartmanima koje su iznajmljivali, međusobno dijelili novac otuđen u razbojništvima.

Stranog radnika pretukli pa mu ukrali novac

Pakistanskog dostavljača hrane dočekali su na ulici nakon što su naručili hranu pa su mu zaprijetili pištoljem, pretukli ga i uzeli mu dostavnu torbu s hranom te novac.

Osumnjičeni razbojnici novac su uglavnom trošili na drogu, kockanje te iznajmljivanje apartmana po Zagrebu, kažu u policiji, koja štetu pričinjenu njihovim nedjelima procjenjuje na oko 13.000 eura.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su u zakonskom roku privedeni pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, priopćila je policija, dodajući da nastavlja kriminalističko istraživanje ovog slučaja., prenose 24sata