Pernar o uhićenju u Splitu: Policija me lažno optužuje za organizaciju političkog skupa pred Prometnom školom

Pernar o uhićenju u Splitu: Policija me lažno optužuje za organizaciju političkog skupa pred Prometnom školom

Ivan Pernar oglasio se o uhićenju u Splitu:

“Dragi prijatelji, prije nego vam prepričam okolnosti mog uhićenja, navest ću da se u petak gledamo u Bujici.
Sve se dogodilo za vrijeme objeda kada me troje policajaca u civilu izvelo iz restorana i odvelo u policijsku postaju.
Tamo sam bio suočen s optužbama da sam organizirao okupljanje stotina mladih ispred Prometne škole u Splitu, te sam nakon višesatnog zadržavanja odveden pred sud.

Sutkinja Suzana Budimir me upitala osjećam li se kriv, na što sam rekao da ne, ali sam prije davanja obrane tražio da mi se odgovori na pitanje je li unaprijed odlučeno da sam ja kriv, odnosno da li se suđenje vodi samo zato da se ispuni pravna forma ili ju uistinu zanima istina i činjenice bitne za moj predmet.

Da je odgovorila da će me osuditi bez obzira na to što ja rekao, odustao bi od davanja obrane jer ne vidim smisla u sudjelovanju u namještenom postupku čiji je ishod poznat i prije nego je počeo, ali ona je na moje iznenađenje rekla da ju zanima što imam za reći i da želi utvrditi istinu, potom je dodala: moja je dužnost utvrditi što je istina i zato ste vi danas ovdje.

Potom sam krenuo s iznošenjem obrane u kojoj sam naveo da me policija lažno optužuje za organizaciju političkog skupa pred Prometnom školom, objasnio sam da su učenici koji su se tamo zatekli tamo bili zato jer je bila međusmjena odnosno trenutak kad je nastava završila i da su se zato zatekli pred školom, a ne zato jer su bili dio mog javnog okupljanja kao što policija tvrdi.

Policija je tvrdila da su oni bili tamo jer sam ih ja tamo pozvao, iz političkih razloga i da su stotine mladih moji simpatizeri. Na što sam ja rekao da je jedini način na koji bi se moglo utvrditi u kojem svojstvu su oni tamo bili nazočni, kao slučajni promatrači ili moji politički aktivisti koji na moj poziv dolaze gdje im ja kažem taj da ih se sve dovede na sud kao svjedoke i ispita zašto su bili u tom trenu ispred škole, odnosno jesu li bili dio mog političkog skupa ili su se tamo našli jer je bilo vrijeme kad je nastava završila”, napisao je Pernar.