Iva i Borna uhićeni jer su se na zabavi pojavili u uniformi policije!

Iva i Borna uhićeni jer su se na zabavi pojavili u uniformi policije!

Studenti Iva i Borna, oboje 23-godišnjaci, uhićeni su jer su se na Halloween partyju pojavili odjeveni u policajce.

Prema presudi, oni su potkraj listopada lani u 22.45 sati na Zagrebačkom velesajmu u Zagrebu narušavali javni red i mir posjetitelja javnog okupljanja ispred paviljona br. 12A na način da su na sebi neovlašteno nosili dijelove službene policijske uniforme.

Iva je nosila službenu policijsku polo majicu plave boje i kratkih rukava s pripadajućim oznakama, službenu policijsku šilt kapu, policijsku oznaku s natpisom “Policija”, lisice s ključem, policijsku palicu, opasač s pripadajućom futrolom za lisice, futrole i držače, sve original policijsko.

Borna je nosio službenu policijsku polo majicu kratkih rukava s oznakama, policijsku oznaku s natpisom “Prometna policija”, policijsku oznaku za zvanje “Policajac”, policijski opasač s pripadajućom kopčom, policijsku futrolu za nošenje kratkog naoružanja, lisice s ključem i službenu palicu.

Takve su ih zatekli pravi policajci te ih priveli i zadržali u pritvoru u prostorijama VI. policijske postaje Zagreb jer su “neovlašteno nosili znakove službene osobe”.

Iva i Borna priznali su prekršaj i rekli da im je žao zbog toga. Nisu znali da se to ne smije, a uniforme su dobili “od jednog policijskog službenika” te su ih namjeravali iskoristiti za Halloween party. Kažu da ih uzdržavaju roditelji i nemaju primanja.

Sudac ih je ovih dana proglasio krivima i naložio im da plate po 380 eura kazne. Od toga se svakome oduzima 80 eura zbog dva dana provedena u policijskom pritvoru. Uniforme su im oduzete., doznaje danica.hr