Plenkovićev urbie et orbi: Parlamentarna većina stoji iza Turudića

Plenkovićev urbie et orbi: Parlamentarna većina stoji iza Turudića

Vladajuća većina sastala se u podne u Banskim dvorima, a na sastanak je stigao i sudac Ivan Turudić, Vladin kandidat za novog glavnog državnog odvjetnika. Nakon sastanka, press konfereciju održao je premijer Andrej Plenković. Turudić ima podršku vladajućih te ostaje vladin kandidat za novog šefa DORH-a.

Dan nakon Plenkovićeve izjave kako ostaje pri izboru Turudića, unatoč aferi koja je nastala nakon objave stotina poruka koje su godinama razmjenjivali Josipa Pleslić (bivša Rimac) i sudac Turudić, premijer je na sastanku okupio partnere, kao i samog Turudića.

“Pozvali smo GDO-a, tj. kandidata Turudića da se s obzirom na niz informacija u medijima još jednom obrati članovima parlamentarne većine i predstavi svoj program, omogućena je bila rasprava svima, odgovorio je na sva pitanja. Jedinstven stav većine je da će podržati sutra Turuduića kao kandidata kojeg vlada predlaže”, rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na ocjene ustavnosti, navodeći da je i regulacija rada nedjeljom i zakon o izbornim jedinicama u skladu s Ustavom.

Je li partnerima bilo nešto sporno u vezi Turudića?

“On je rekao i ono što je kazao u medijskim nastupima proteklih dana”, dodao je Plenković.

Oporba ističe da Turudić ne može biti šef DORH-a, a Možemo je najavio da će biti cijelo jutro sutra na trgu.

“U demokraciji smo i svatko izabire svoju metodologiju djelovanja. Otklanjamo tezu o zarobaljavanju institucija, ovo je bila transparentna procedura”, kazao je premijer, piše N1.