Besplatno kod zubara: Na jednu uslugu imate pravo, a mnogi misle da je estetska

Besplatno kod zubara: Na jednu uslugu imate pravo, a mnogi misle da je estetska

Svima koji imaju osnovno i dopunsko zdravstveno osiguranje, besplatno je i vađenje fragmenata ili zaostalog korijena zuba te vađenje starih punjenja iz korjenskih kanala.

Brojni građani strahuju od zubara, a mnogima taj strah se povećava kad pomisle koliko novca trebaju izdvojiti za pregled i neke osovne usluge. No, mnoge stomatološke usluge su besplatne zahvaljujući obveznom i dopunskom zdravstvenom osiguranju, a za sve one koje zanima što im zubar može napraviti ove godine postoji Pravilnik HZZO-a o dentalnoj zdravstvenoj zaštiti kojim su jasno utvrđene besplatne usluge stomatologa.

Određene usluge, kao što se zna, besplatne ovisno o tobi i to za sljedeće dobne skupine: mlađe od 18 godina, za osiguranike između 18 i 65 godina te za starije od 65 godina, piše Dnevnik.hr.

Pacijent neovisno o svojoj dobi ima pravo na sljedeće besplatne usluge kod zubara koji ima ugovor s HZZO-om: vađenje zuba, liječenje paradentoze, pravo na djelomične i totalne zubne proteze, čišćenje kamenca do dva puta godišnje, kompozitni ispun za jedinicu, dvojku i trojku u gornjoj i donjoj čeljusti, popravak ostalih zuba amalgamskim ispunima, izdavanje uputnice za RTG snimke zuba, za ortopan, zubne proteze, vađenje zuba.