Akcija zastupnika Možemo zbog Turudića: Dan i noć stajat ćemo na Markovom trgu! HDZ-ovci im poručili: Vežite se lancima

Akcija zastupnika Možemo zbog Turudića: Dan i noć stajat ćemo na Markovom trgu! HDZ-ovci im poručili: Vežite se lancima

Zastupnici stranke Možemo na Markovom su trgu dali izjavu i odlučili ostati ondje iduća 22 sata.

“Poslušna većina će vjerojatno izglasati Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika”, rekla je Sandra Benčić i dodala:

“Čuli smo građane, poruke… Kako su nam ukrali insittucije, ukrali su nam i Markov trg gdje se više ne možemo mirno okupljati. Zato vas pozivamo sljedeća 22 sata za vas ćemo stajati ovdje na Markovom trgu i pružati otpor, za svakog od vas kojima se zgadila situacija s Vladom i pravosuđem.

Stajat ćemo ovdje cijeli dan i cijelu noć, mi iz Možemo i svi koji smijemo.

Nakon što smo vidjeli da Vlada Andreja Plenkovića ne preže ni pred čime, a ono što je svima laž, Plenković zove reduciranim izričajem, za sve vas koji želite reći kako stoje stvari i koi želite pružiti otpor i koji želite promjenu, mi ćemo stajati ovdje cijeli dan i noć.

Pozivamo vas da dođete spontano, pozdravite nas, podržite u vremenu u kojem možete.

Bez povjerenja nema dobrih odnosa, a to su nam ukrali. Ustrajat ćemo u tome. Moramo pružiti otpor jer ovo je nezabilježen napad na institucije!”, javlja N1.

Reagirao HDZ

“Hoće li Sandra Benčić pozvati građane da dođu na Trg svetog Marka podržati najveći porez na plaće u Hrvatskoj – harač koji su proturazvojni možemosi nabili Zagrepčanima? Predlažemo gospođi da se slobodno opet veže lancima, kao što je to činila kad je prosvjedovala nakon potresa, dok se u to vrijeme premijer Andrej Plenković borio i izborio za golema europska sredstva za obnovu. S lancima i valjanjem po podu igrokaz bi joj bio još efektniji! A i molimo je da tijekom noći – dok budno dežura – napokon pošalje Europskoj komisiji onu najavljenu prijavu protiv Vlade RH i HDZ-a i da još jednom napadne hrvatsku policiju za “nasilje nad ilegalnim migrantima”. I neka svečano proglasi zabranu rada i javnog djelovanja svima koji su bili protiv Lex Perković, a za izručenje udbaških zločinaca! I pitanje za kraj: Hoće li se vezati lancima i na Jakuševcu?”, pitaju se iz HDZ-a.