Milanović zbog Turudića pozvao Plenkovića da hitno sazovu Vijeće za nacionalnu sigurnost

Milanović zbog Turudića pozvao Plenkovića da hitno sazovu Vijeće za nacionalnu sigurnost

Predsjednik je stava da izvanredne i neočekivane situacije u pravosudnom sustavu mogu negativno utjecati na usklađeno djelovanje i stabilnost državne vlasti te na nacionalnu sigurnost..

Predsjednik države Zoran Milanović predložio je predsjedniku Vlade Republike Hrvatske Andreju Plenkoviću sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost (VNS). U dopisu koji je danas poslao predsjedniku Vlade, stoji:

– Temeljem Zakona o sigurnosno-obavještajnom sustavu Republike Hrvatske, predlažem Vam da sazovemo sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost zbog izvanredne i neočekivane situacije u hrvatskom pravosudnom sustavu koja negativno utječe – a mogla bi i u budućnosti negativno utjecati – na usklađeno djelovanje i stabilnost državne vlasti te na nacionalnu sigurnost Republike Hrvatske – priopćeno je s Pantovčaka. .“

Nadalje, predsjednik Milanović podsjeća premijera kako su po istom zakonu jedino predsjednik i premijer ovlašteni dogovoriti i sazvati sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost.

– Stoga očekujem da ćete i Vi prepoznati potrebu i prihvatiti moj prijedlog za sazivanjem sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost u što kraćem roku – poručuje Milanović u dopisu.