Naguravanje nakon molitve: Zbog sukoba na Trgu privedeni Austrijanac i Francuz, pružali su aktivan otpor

Naguravanje nakon molitve: Zbog sukoba na Trgu privedeni Austrijanac i Francuz, pružali su aktivan otpor

Kad je završilo molitveno okupljanje, na Trgu je odjednom došlo do naguravanja i tuče dvije strane, no nije jasno tko je i kako prvi krenuo.

Nakon današnje molitve na Jelačićevu trgu u Zagrebu i protuprosvjeda došlo je do naguravanja, u što se uključila i policija, koja je objavila priopćenje o svom postupanju oko 10 sati, piše Večernji list.

– Danas, 3. veljače, u jutarnjim satima na Trgu bana Josipa Jelačića, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke uporabili su sredstva prisile nad dvojicom muškaraca stranih državljana (Francuska i Austrija) koji su pružali aktivan otpor te nisu postupali po naredbama policijskih službenika – piše policija.

Dvojac je priveden u službene prostorije policije zbog utvrđivanja svih okolnosti. Prema dosad prikupljenim informacijama, ne radi se o osobama koje su bili sudionici prijavljenih prosvjeda na navedenoj lokaciji, stoji u policijskom priopćenju naslova “Nisu postupali po naredbama policije dovedeni u službene prostorije”. Utvrđuju se sve okolnosti, također piše.

Podsjetimo, dana 3. veljače, na prvu subotu u mjesecu, u Zagrebu se održala još jedna muška molitva krunice. Počela je u 8:30 na Trgu bana Josipa Jelačića, a molilo se, kako navode na stranici Muževni budite, na sedam različitih nakana.

Kako to obično biva, osim molitelja, na Trg su stigli i kontraprosvjednici, kako javlja 24sata. Kad je završilo molitveno okupljanje, na Trgu je odjednom došlo do naguravanja i tuče dvije strane, no nije jasno tko je i kako prvi krenuo. Intervenirala je policija, a odvedeno je nekoliko prosvjednika. Na Trg je stigla i Hitna, ali zbog starijeg muškarca kojem je pozlilo, piše Večernji list.