HDZ oštro opleo po Milanoviću: “Grupacija Lex Perković strahuje od neovisnog pravosuđa”

HDZ oštro opleo po Milanoviću: “Grupacija Lex Perković strahuje od neovisnog pravosuđa”

HDZ je reagirao na izjave predsjednika Zorana Milanovića o kandidatu za glavnog državnog odvjetnika, Ivanu Turudiću, optužujući Milanovića za političke igre te ističući provjere SOA-e koje je Turudić prošao.

Nakon izjava predsjednika Zorana Milanovića u kojima je naveo kako se Ivan Turudić tajno sastajao sa Zdravkom Mamićem dok je bivši izvršni dopredsjednik Dinama bio pod istragom, reagirao je HDZ.

Takve tvrdnje zabrinule su i oporbu koje se ujedinila u namjeri da se imenovanje šefa DORH-a odgodi.

Odgovor na Milanovićeve tvrdnje HDZ je iznio na svom Facebook profilu. Ondje su naveli osam pitanja za predsjednika države, imenovavši ga Zoranom “Lex Perković“ Milanovićem.

Većina točaka koje je HDZ naveo svodi da se rad SOA-e čije je sigurnosne provjere Turudić prošao 2009., 2014 i 2019. godine.

“Ako Milanović ‘već 8 godina ima saznanja za Turudićev kontakt s Mamićem’ te ako je taj kontakt sporan, kako to da dosad nije zatražio da ga se makne s dužnosti? Turudić je cijelo to vrijeme bio sudac koji je, među ostalim, donio i presudu protiv Ive Sanadera”, stoji u objavi HDZ-a.

HDZ je Milanoviću spočitao što se danas, na funkciji predsjednika, okružio ljudima koji su mogli utjecati ili ukazati na nepravilnosti koje je Turudić počinio, no to nikada nisu napravili., prenosi dnevnik.hr