FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija

FOTO Htio je muzeju donirati nuklearni projektil, na vrata mu je ubrzo pokucala policija

Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1 Foto: Policija Bullevuea

Čovjek iz Ohia u garaži je pronašao stari zahrđali nuklearni projektil.

Policiju je iznenadio poziv vojnog muzeja u Ohiu, kojim su prijavili da im muškarac želi donirati projektil. Nakon toga, policija je odmah u garažu poslala tim za eksplozivna sredstva.

“Mislimo da će proći još puno vremena prije nego što ponovno dobijemo ovakav poziv”, poručili su iz policije i dodali da je raketa dizajnirana za nošenje nuklearne bojeve glave., prenosi dnevnik.hr

Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u – 1(Foto: Policija Bullevuea)

No, na raketi nije bilo pričvršćene bojne glave tako da stanovništvo nije bilo u opasnosti te evakuacija u gradu od oko 150.000 ljudi nije bila potrebna.

“U osnovi, ovo je samo spremnik plina za raketno gorivo”, istaknuo je za BBC Seth Tyler, glasnogovornik policije Bellevuea i napomenuo da se ne radi o opasnoj situaciji.

“Zapravo, član našeg odjela za bombe me pitao zašto objavljujemo vijest o zahrđalom komadu metala“, izjavio je.

Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u - 1Zahrđali projektil pronađen u garaži u SAD-u – 2(Foto: Policija Bullevuea)

Čovjek kod kojeg se nalazila raketa, želio je ostati anoniman te je u poprilično iznerviran medijskim izvještavanjem o događaju i dolaskom policije u njegov dom.

“Bio je dovoljno ljubazan da nam dopusti da pregledamo projektil i utvrdimo da nije opasan”, kazao je Tyler.

Vlasnik je rekao da je raketa pripadala susjedu koji je umro, odnosno od kojeg je kupio imanje.

“Budući da je predmet bio neaktivan i vojska nije tražila njegovo preuzimanje, policija je predmet ostavila susjedu da ga restaurira za izlaganje u muzeju”, poručio je Tyler.