Benčić: Sad je svima jasno da je Plenković izveo najveći napad na državu u 8 godina

Benčić: Sad je svima jasno da je Plenković izveo najveći napad na državu u 8 godina

SABORSKA zastupnica Možemo Sandra Benčić na društvenim mrežama objavila je video reakciju na nove informacije koje je predsjednik Zoran Milanović o kandidatu vladajućih za novog glavnog državnog odvjetnika Ivanu Turudiću objavio na današnjoj presici.

“Danas je postalo jasno da je imenovanje Ivana Turudića za glavnog državnog odvjetnika najveći napad na državu, njezine institucije, ali i sve nas građane, koji je Plenković izveo u posljednjih osam godina”, poručila je među ostalim Benčić.

U zasebnoj objavi dodatno se osvrnula na Turudića.

Da, Turudić je lagao i oko sastanaka s Mamićem, to je sada jasno! Sigurna sam da je lagao i na naše pitanje oko susreta s Josipom Rimac. Dakle 3/3 naša pitanja. Plenković je sigurno sve to znao. Ali želja da se zaustave postupci protiv korupcije HDZ-a, da se pokrene progon političkih suparnika, kao i velika potreba da se pokopa spis Josipe Rimac, bili su jači od razuma i demokratskih standarda. Ne mislim da žele pokopati spis Rimac da bi nju spasili, a ne… oni žele spasiti sebe! Rimac im je bila dobra dok je sređivala HDZ-ove rabote, a sad im je nebitna. Ali njen spis nije”, poručila je Benčić. , prenosi index.hr