Plenković odgovorio Milanoviću: Komentira temu koja ga žulja; Pitao sam danas Turudića ima li tu bilo što

Plenković odgovorio Milanoviću: Komentira temu koja ga žulja; Pitao sam danas Turudića ima li tu bilo što

Premijer Andrej Plenković je, zajedno s ministrima Olegom Butkovićem i Vilijem Berošem, sudjelovao na otvaranju novoizgrađene zgrade Bolnice za ženu i dijete u Rijeci.

Plenković se nakon ceremonije otvaranja obratio javnosti.

Na početku je čestitao svima na ovom postignuću dodajući da se radi o jedinstvenom objektu.

Komentirajući izjavu predsjednika Zorana Milanovića o Turudiću rekao je: “Vidim da je iskoristio poziv na svečanu sjednicu u Dubrovnik pa komentira temu koja ga žulja. Po dolasku u Zagreb jutros sam bio u uredu i dobio neke informacije od predsjednika RH, što je neobično, a vezano uz saznanja SOA-e o Turudiću. O tim sam dokumentima i ranije tražio izvješće, ako ima nešto što treba o Ivanu Turudiću znati. Nova provjera sad slijedi. On se referira na tajne izvide iz 2015., nema tu ništa spektakularno niti novih saznanja. Pitao sam danas Turudića ima li tu bilo što da su njegovi kontakti pogodovali Mamiću, on tvrdi da nema.

Očito iz političkih razloga izlazi s podacima koji su krajnje neobični jer smo na kraju procesa. Što se nas tiče, ako je to na što je mislio ovo što mi je dostavljeno danas. onda se situacija ne mijenja.

Siguran sam da je Milanović kandidat Rusije za glavnog tajnika NATO-a. Ne znam kakvu oni to kuglu gledaju da saznaju gdje tko ide”, dodao je odgovarajući na Milanovićeve komentare o Plenkovićevim ambicijima u Bruxellesu.

Na Hrebakovu izjavu da će izbori biti u travnju ili svibnju, Plenković je rekao: “Bili su u srpnju zadnji put, hoće li biti tjedan prije ili tjedan poslije, to nije važno. Sve će biti u zakonskim okvirima.”

O štrajku nastavnika rekao je da štrajk najavljuju samo neki. Podsjetio je pritom na reformu plaća i na to da je cilj da svima plaće rastu, ali i da nije realno da svi budu zadovoljni, javlja N1.