Penzioner Vinko vozio s više od 3 promila pa se zabio u znak Stop

Penzioner Vinko vozio s više od 3 promila pa se zabio u znak Stop

Umirovljenik Vinko napio se k’o majka pa se automobilom usred dana zakucao u znak Stop pokraj ceste.

Prema presudi, sve se dogodilo lani u svibnju oko 10 sati u Ulici Franje Vidovića u Čazmi. Vinko (69) napuhao je nevjerojatnih 3,10 promila.

“Ulaskom u raskrižje s Ulicom Franje Vidovića, vršeći radnju skretanja u desno, uslijed navedene alkoholiziranosti nije uspio izravnati volan, te je vozilom u kretanju sletio izvan ceste na desnu travnatu površinu.

Pritom je prednjim desnim dijelom vozila udario u prometni znak „Stop“, gdje se i zaustavio, a u nesreći je nastala materijalna šteta”, navodi se u nepravomoćnoj presudi.

Gospon Vinko je sve priznao, ali sutkinju je zamolio da mu ublaži novčanu kaznu s obzirom da je dosad neosuđivan te je umirovljenik, pa bi ga “podmirenje cijelog iznosa predložene novčane kazne stavilo u izrazito nepovoljan ekonomski položaj”.

Osim što je vozio mortus pijan, Vinko nije bio vezan, niti je kod sebe imao vozačku i prometnu. No, sutkinja mu se smilovala pa ga je za četiri prekršaja kaznila s 880 eura, što je osjetno ispod zakonom određenog minimuma.

Osim toga, od kazne mu se oduzima 40 eura jer je bio uhićen pa je dan proveo u policijskom pritvoru. Sutkinja je odlučila i da ne mora platiti troškove prekršajnog postupka. Ipak, dobio je tromjesečnu zabranu upravljanja jer je “za volan sjeo baš jako pijan”., doznaje danica.hr